Yleiskokouksessa pidetään hauskaa tärkeän asian äärellä

Kesällä siintävää yleiskokousta odotetaan innolla Savo-Karjalassa.

– Kaikki käymäni yleiskokoukset ovat olleet hirmu kivoja tapahtumia. Päätöksentekoon osallistuminen on tietysti kiinnostavaa, mutta siinä on paljon muutakin. Vietetään aikaa ystävien kanssa ja tavataan samanhenkisiä ihmisiä ympäri Suomea. Pidetään hauskaa hienon asian äärellä. Aina on tehnyt mieli lähteä seuraavallakin kerralla, Savo-Karjalan piirin puheenjohtaja Kari Sarkkinen tuumii ja laskeskelee osallistuneensa noin puoleen tusinaan yleiskokoukseen.

Virallisen asialistan lisäksi yleiskokousten ohjelmaan kuuluu perinteisesti iltajuhla sekä kaikille avoimia yleisötapahtumia. Suomen Punaisen Ristin hallituksen jäsen Outi Forsblom kertoo, että piirin hallituksessa on mietitty yleiskokousvieraille myös retkikohteita.

– Jos on mahdollisuus varata yleiskokousreissulle vähän ylimääräistä aikaa, niin Joensuun ympäristössä on vaikka mitä nähtävää. Kolin kansallismaisema on alle tunnin päässä, ja Valamon ja Lintulan luostarit Heinävedellä ovat tosi kivoja kohteita, Liperistä kotoisin oleva Forsblom vinkkaa.

– Kaikista Suomen kaupungeista varmaan sanotaan, että ne ovat kesällä parhaimmillaan, ja niin on Joensuukin. Kaupungin halki virtaava Pielisjoki, Ilosaari, Hasanniemen ja Linnunlahden ulkoilualueet kävelyreitteineen. Joensuu on eläväinen, karjalainen kaupunki.

– Eli niin kuin meilläpäin sanotaan: tulukee meille kyllään! Joensuun yleiskokouksesta tulee varmasti iloinen, savokarjalaisen näköinen tapahtuma, vaikka Pohjois-Karjalan puolella ollaankin. Se on koko piirin yhteinen asia.

(Teksti: Kimmo Holopainen. Kuva: Harri Mäenpää. Julkaistu Avun maailmassa 4/2022)