Kiinnostaako päihdetyö festivaaleilla tai vaikka nuorisotaloilla? Haluatko lisäosaamista päihdeteemoihin?

Jenga/Lehtola
Kuvaaja: Jenga/Lehtola

Lisää  päihdeosaamista tai uusi vapaaehtoistehtävä?

Nämä koulutukset on suunnattu kaikille, jotka haluavat lisätä tietämystään päihteistä ja osaamistaan kohdata päihteitä käyttäviä ihmisiä.
Voit osallistua yksittäiseen webinaarin omien tarpeidesi mukaan tai suorittaa koko koulutuksen, jolloin saat pätevyyden toimia päihdetyössä.

Vaihe 1. 
Suorita terveyden edistämisen verkkoperehdytys. Saat hyviä vinkkejä itsestäsi ja kavereista huolehtimiseen ja tietoa eri vapaaehtoistoiminnan muodoista. Koulutuksesta voit tulostaa itsellesi myös todistuksen. http://bit.ly/TEverkkoperehdytys

Vaihe 2.
Osallistu webinaareihin

· Webinaari 1: Päihteet ja päihteitä käyttävät ihmiset, 20.4.2023 klo 17:30-20:30
· Webinaari 2: Haastavien asioiden puheeksi ottaminen, muutokseen motivoiminen ja turvallinen kohtaaminen,  27.4.2023 klo 17:30-20:30
· Webinaari 3: Lastensuojelullinen huoli vapaaehtoistehtävissä, päihtyneen ensiapu ja haittojen vähentäminen, 4.5.2023 klo 17:30-20:30
Ilmoittaudu jokaiseen webinaariin erikseen: http://bit.ly/SPRpaihdekoulutus!
Huom! Webinaareihin voit osallistua, vaikka et halua suorittaa koko koulutuskokonaisuutta.

Vaihe 3. 
Varhaisen Puuttumisen (VarPu) lähipäivä
VarPu -kurssilta saa tietoa päihteistä, käyttökulttuureista, päihde-ensiavusta sekä -tilanteestamme. Kurssi antaa valmiuksia tunnistaa käyttöä, kohdata käyttävät ihmiset kokonaisvaltaisesti ja turvallisesti, motivoida muutokseen, ottaa päihteiden käyttö puheeksi käytön eri vaiheissa ja tukipalveluihin ohjaamiseen.

Webinaarit tarjoavat tietopohjan ja lähipäivässä niistä muodostetaan kokonaisuus, harjoitellaan kohtaamista ja perehdytään vielä esim. riippuvuuden moninaisuuteen ja SPR:n festaritoimintaan. VarPu-koulutus antaa pätevyyden toimia SPR:n päihdetyössä festivaaleilla esim. kiertävässä päihdetyössä tai selviämispisteillä.

Lähipäiviä esim. 5.3. Pori, 18.3. Turku, 6.7. Joensuu ja 27.5. Rovaniemi.

Lähikoulutuksia järjestetään ympäri Suomen ja tiedossa olevat lähipäivät ja ilmoittautumislinkit löydät: 
http://bit.ly/SPRpaihdekoulutus tai voit tiedustella niitä omasta piiristäsi https://rednet.punainenristi.fi/node/31583

 

Muita vapaehtoistehtäviä ja tulevia koulutuksia:
Aloitamme myös päihteitä käyttävien ihmisten ensiapukoulutukset. Jos sinulla on vähintään EA 1 tasoiset taidot ja ymmärrystä ensiavusta, niin suoritettuasi ylläolevat webinaarit ja yhden lisäwebinaarin (tulossa), voit toimia vapaaehtoisena kouluttajana.
Seuraa ilmoittelua Omassa ja tule mukaan tähän tehtävään valmentavaan koulutukseen.

Aloitamme myös seksuaalisen häirinnän yhdyshenkilö -koulutuksen.