Jäsenhankintakampanjan tulokset on julkaistu

Mia Vettenranta
Kuvaaja: Mia Vettenranta
"SPR Mouhijärven osaston väkeä"
Mia Vettenranta
Kuvaaja: Mia Vettenranta
"SPR Vammalan osastosta Leena Heino"

Punaisen Ristin jäsenmäärä on ollut viime vuosien aikana laskeva ja sama on koskenut Satakunnan piirien osastojen jäsenmäärää. Piirihallituksen toimeksiannosta piiritoimisto suunnitteli jäsenhankintakampanjan ajalle 1.4.-30.9.22.  Jäsenhankinnan edistämiseksi osastoille luvattiin maksa 10 euroa jokaisesta uudesta jäsenestä, jonka osasto on saanut 1.1.–30.9. välisenä aikana. Lisäksi eniten prosentuaalisesti jäsenmääräänsä kasvattaneet osastot luvattiin palkata erikoispalkinnolla.

Piirihallitus käsitteli tulokset kokouksessaan 19.10. ja jäsentilastojen mukaan Mouhijärven osasto lisäsi eniten jäsenmääräänsä suhteutettuna jäsen määräänsä.  Mouhijärven osaston tulos oli 11 uutta jäsentä eli osaston jäsenmäärä kasvoi 19 %. Mia Vettenranta onnitteli ja haastatteli osaston hallituksen jäseniä kilpailun johdosta. Osasto oli erittäin tyytyväinen tulokseen, sillä ”voittaminen on aina mukavaa!”. Kaikille voitto ei kuitenkaan ollut yllätys, sillä uusista jäsenistä pidettiin tarkkaa kirjaa.

Mouhijärven osasto järjesti kesällä toritapahtuman, jossa pelattiin pihapelejä sekä jaettiin limonadia ja ämpäreitä. Tämä oli virallinen jäsentempaus, mutta toki kaikissa muissakin tapahtumissa ja yhteyksissä muistettiin muistuttaa jäsenyyden merkityksestä. Voitto ja hieno tulos eivät kuitenkaan poista huolta jäsenmäärästä tulevaisuudessa, sillä luonnollinen poistuma verottaa tällä hetkellä eniten jäseniä.

Vammalan osasto tuli toiseksi kategoriassa määrällisesti eniten uusia jäseniä. Heidän tuloksensa oli huikeat 17 uutta jäsentä, eli 5 % lisäys kokonaismäärään. Mia Vettenranta haastatteli myös Vammalan osastoa: Hienoa juttu! Tuntuu oikein hyvältä, totesi osaston hallitus osastosta. Uusista jäsenistä kaksi tuli OMAn kautta ja heistä tuli myös kontaktoinnin jälkeen osastoon aktiivisia vapaaehtoisia! Toisin kuin Mouhijärven osastossa, Vammalan osasto ei järjestänyt erillistä jäsenhankintakampanjaa vaan kampanja oli päällä koko ajan. Joka käänteessä muistutettiin jäsenyydestä sekä pidettiin jäsenesitteitä aina saatavilla. Kerrottiin myös, että mitä kaikkea jäsenmaksuilla saadaan aikaiseksi. Unohtamatta myös sitä, että ensimmäisen vuoden jäsenmaksu palautuu kokonaisuudessaan osastolle!

Piirihallitus myönsi Mouhijärven osastolle 500€, Hinnerjoen osastolle 400€ sekä Harjavallan ja Ahlaisten osastoille 300€ molemmille. Vammalan, Porin ja Rauman osastoille myönnettiin lohdutuspalkintoina kullekin 100€.

Piiritoimisto onnittelee kaikkia jäsenhankintakampanjaan osallistuneita osastoja!

Ilman jäseniä ei olisi toimivia osastoja ja ilman teitä, ei olisi meitä. Kiitos!