Auttajat olivat liikkeellä Nälkäpäivänä – lämmin kiitos kerääjät ja lahjoittajat!

Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"Pyhärannassa oltiin tyytyväisiä Zettlen käyttöön."
Jaana Paasonen
Kuvaaja: Jaana Paasonen
"Marttilassa iloittiin hyvin kaupaksi käyneestä hernekeitosta."
Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"Taivassalossa oli muun muassa kahvia, pullaa sekä arpajaiset."
Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"Kustavin tapahtumassa oli iloinen ja aurinkoinen tunnelma."
Anna Tenho
Kuvaaja: Anna Tenho
"Ruissalon osaston tapahtumassa pumpattiin ilmaa pyörän renkaisiin."
Anniina / SPR Naantalin osasto
Kuvaaja: Anniina / SPR Naantalin osasto
"Naantalin osaston Nälkäpäivä-tapahtumassa oli Nalle-neuvola."
Jaana Paasonen
Kuvaaja: Jaana Paasonen
"Sauvo-Karunan osaston tapahtumassa oli monenlaisia herkkuja myynnissä."
Jaana Paasonen
Kuvaaja: Jaana Paasonen
"Alma-koira mukana keräyksessä!"
Kyösti Etsalo
Kuvaaja: Kyösti Etsalo
"Perniössä kerättiin tonkkaan."
Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"Kaarina-talo valaistiin punaiseksi Nälkäpäivän kunniaksi"

Paikallisosastojen upeat keräystapahtumat jatkuivat aurinkoisessa Varsinais-Suomessa myös lauantaina. Marttilassa Nälkäpäivä-hernekeiton myynti on odotettu tapahtuma ja myyntipaikalle kertyikin jonoa. Pyhärannassa oltiin tyytyväisiä mahdollisuuteen maksaa kortilla, joka mahdollistui Zettle-laitteella. Munkit ja Nälkäpäivä-leivät tekivät hyvin kauppansa. Munkkeja myytiin kahden päivän aikana 360 kappaletta.

Taivassalossa oli myytävänä kahvin ja pullan lisäksi muun muassa tyrniä ja hunajaa. Perinteiset arpajaiset olivat tänäkin vuonna todella suosittu tapa osallistua Nälkäpäivään. Kustavissa oltiin tuttuun tapaan Salen edessä ja lippaisiin lahjoittamisen lisäksi ohikulkijoilla oli mahdollisuus ostaa Nälkäpäivä-leipää.

Ruissalon osasto pumppasi ilmaa pyörien renkaisiin nyt kolmannen kerran Nälkäpäivä-tapahtumassa Turun Tuomiokirkkotorilla ja samalla ihmiset saivat lahjoittaa Nälkäpäivä-lippaisiin. Naantalin osastossa oli Nälkäpäivänä Nalle-neuvolan vastaanotto ja samalla kerättiin keräyslippaisiin. 

SPR Sauvo-Karunan keräystapahtumassa oli mukana monia Sauvoon muuttaneita ukrainalaisia. Tapahtumassa oli lipaskeräyksen lisäksi myynnissä herkkuja monipuolisesti. Sauvo-Karunan osaston  keräystä ilahdutti myös suloinen neljän kuukauden ikäinen Alma-koira.

-Nälkäpäivä-tapahtumat oli mahdollista tänä vuonna järjestää samaan tapaan kuin ennen koronaa. Yhdessä tekemisen ilo välittyi erilaisissa keräystapahtumissa ja kohtaamisissa. Mukana Nälkäpäivä-keräyksessä olivat yhtä lukuun ottamatta kaikki Varsinais-Suomen piirin osastot. Uusi avaus maakunnan Nälkäpäivässä oli se, kun Kaarinan kaupunki valaisi Kaarina-talon upeasti punaiseksi Nälkäpäivän kunniaksi, summaa Nälkäpäivän lipaskeräyspäivät SPR Varsinais-Suomen piirin järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki.

Lämmin kiitos!

Keräystulos tarkentuu myöhemmin, mutta nyt on aika sanoa kiitos! Kiitos kaikki osastomme, lipaskerääjät ja kaikki lahjoittajat. Erityiskiitos kaikille paikallisosastojen keräysjohtajille.

-Kolmen lipaskeräyspäivän aikana Punainen Risti näkyi upeasti Varsinais-Suomessa. Tunnelma osastoissa oli lämmin, samanlainen kuin Nälkäpäivän aurinkoinen syyssää! Suuri kiitos, tiivistää tunnelmia Lehtimäki.

Lahjoittaa voi edelleen - Nälkäpäivän digikeräys jatkuu lokakuun loppuun asti

Vaikka kolme lipaskeräyspäivää onkin kohta ohi, Nälkäpäivään voi osallistua edelleen. Lokakuun loppuun mennessä verkossa, MobilePayn kautta tai tekstiviestillä Katastrofirahastoon tehdyt lahjoitukset kartuttavat Nälkäpäivää.

Suomessa Nälkäpäivä-varoilla autetaan äkillisissä onnettomuustilanteissa, kuten tulipalossa kotinsa menettäneitä. Viime vuoden aikana Varsinais-Suomen piirin alueella Punainen Risti on ollut mukana auttamassa yhteensä 12 äkillisessä onnettomuustapahtumassa.  Näissä tilanteissa katastrofirahaston varoja on käytetty kotimaan apuun noin 8500 €. 

Ulkomailla varoilla autetaan luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja, kuten tällä hetkellä esimerkiksi Itä-Afrikassa asuvia, joita uhkaa pahin ruokakriisi vuosikymmeniin sekä Pakistanin tulvien uhreja. Pakistanissa miljoonat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa poikkeuksellisen massiivisten tulvien ja maanvyörymien takia.

Kaikki lahjoitusmahdollisuudet löydät osoitteesta: https://www.punainenristi.fi/nalkapaiva

MobilePay: lahjoita haluamasi summa MobilePayllä numeroon 10900

Tekstarilahjoitus

Lahjoita 20 € - lähetä tekstiviesti SPR20 numeroon 16499
Lahjoita 15 € - lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499
Lahjoita 10 € - lähetä tekstiviesti SPR10 numeroon 16499
Lahjoita 5 € - lähetä tekstiviesti SPR5 numeroon 16499

Tilitiedot Nälkäpäivä-lahjoitusta varten
Tili: OP FI52 5000 0120 4156 73.
Saaja: Suomen Punainen Risti. Viite: 5173.

Toistemme tukena. Aina.

Lisätietoja: järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki, SPR Varsinais-Suomen piiri, sirpa.lehtimaki(@)punainenristi.fi / 040 5421 421