Nälkäpäivänä olet auttaja - kerääjänä tai lahjoittajana

Suvi-Tuuli Kankaanpää
Kuvaaja: Suvi-Tuuli Kankaanpää
"Tule mukaan auttajaksi!"

Vuosittain syys-lokakuussa järjestettävänä Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Nälkäpäivän lipaskeräys toteutetaan tänä vuonna 22.-24.9.2022.

Suomessa Nälkäpäivä-varoilla autetaan äkillisissä onnettomuustilanteissa, kuten tulipalossa kotinsa menettäneitä. Ulkomailla varoilla autetaan luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja.

Vuoden 2021 aikana Varsinais-Suomen piirin alueella Punainen Risti on ollut mukana auttamassa yhteensä 12 äkillisessä onnettomuustapahtumassa. Näissä tilanteissa katastrofirahaston varoja on käytetty kotimaan apuun noin 8500 €. Kotimaan apu on sekä aineellista apua että henkistä tukea, jota voidaan antaa silloin, kun henkilöä kohtaa äkillinen onnettomuustilanne, esimerkiksi tulipalo.

 - Viime vuonna Varsinais-Suomen piirin alueella oli kolmen kampanjapäivän aikana liikkeellä yli 800 lipaskerääjää ja lipaskeräyksellä kerättiin yli 70 000 € apua tarvitsevien auttamiseen. Haluatko Sinä olla tänä vuonna yksi punaliivisistä kerääjistä? Kerääjäksi tullessasi tarvitset vain kuvallisen henkilötodistuksen ja hetken aikaa. Kerääjänä olet auttaja ja saat itsellesi hyvän mielen. Lämpimästi tervetuloa mukaan, kannustaa järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki SPR Varsinais-Suomen piiristä.

Paikalliset Nälkäpäivän keräystapahtumat löydät tämän sivun alareunasta erillisestä tapahtumatiedostosta tai osoitteesta oma.punainenristi.fi/nalkapaiva

Nälkäpäivän digikeräys jatkuu lokakuun loppuun saakka: https://www.punainenristi.fi/nalkapaiva

Tervetuloa mukaan kerääjänä tai lahjoittajana!

 

Lisätiedot:
Järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki, SPR Varsinais-Suomen piiri
040 5421421
sirpa.lehtimaki@punainenristi.fi