Nälkäpäivä -keräys 2022 - monipuolista auttamista

22. - 24.9.2022
Tapahtuman tyyppi: 
  • Keräykset
Järjestäjä: 

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys on käynnissä syys- ja lokakuun ajan. Lipaskeräys jalkautuu ympäri Suomen 22.-24.9.2022.

Akaassa lipaskeräystä järjestetään perinteisesti kaikissa kolmessa taajamassa.

Punaliivisiä vapaaehtoisia päivystää kaikkina kolmena keräyspäivänä Kylmäkosken Tokmannilla, Viialan S-marketissa sekä Toijalan K-supermarketissa ja S-marketissa.
Lisäksi lippaat kiertävät myös akaalaisilla kouluilla torstaina ja perjantaina.

Hernekeiton myynnissä pidetään ainakin tänä vuonna välivuosi, sillä jo muutaman viime vuoden aikana ei keitolla ole suuremmin ollut kysyntää.

 

Apua sekä lähellä että kaukana

Katastrofeihin ja hätätilanteisiin varautuminen on merkittävä osa Punaisen Ristin työtä sekä Suomessa että maailmalla.
Nälkäpäivänä kerätään lahjoituksia katastrofirahastoon. Kerätyt lahjoitukset mahdollistavat sen, että koulutetut vapaaehtoiset ovat aina valmiina auttamaan. Lähellä sinua ja kaikkialla Suomessa.

Tulipalot, tulvat ja suuronnettomuudet ovat esimerkkejä katastrofitilanteista kotimaassa. Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset toimivat hätätilanteissa apua tarvitsevien ja viranomaisten tukena. Vuonna 2021 Punaisen Ristin vapaaehtoisten apua sai kotimaan äkillisissä onnettomuustilanteissa yhteensä 530 henkilöä. Tulipaloissa apua sai 451 henkilöä.

Katastrofirahaston varoilla tuetaan myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan toimintaa esimerkiksi kouluttamalla vapaaehtoisia, sekä rahoittamalla pelastustehtävissä tarvittavista hälytysjärjestelmistä aiheutuvia kuluja. Näin ylläpidämme kotimaan valmiutta vastata erilaisiin kriiseihin mahdollisimman tehokkaasti.

Punaisella Ristillä on erityinen rooli kriisitilanteisiin varautumisessa. Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla pystymme ylläpitämään valmiuttamme toimia poikkeuksellisissa ja yllättävissäkin kriiseissä.