Läksykerho-ohjaajia etsinnässä...

Läksykerho-ohjaaja etsintäkuulutetaan!

Haluaisitko touhuta ihanien, tiedonjanoisten alakoululaisten kanssa?

Olisiko Sinulla antaa aikaasi muutama tunti viikossa? Oletko jäänyt eläkkeelle, oletko opiskelija tai muuten vapaa iltapäivällä?

Punaisen Ristin vapaaehtoiset läksykerho-ohjaajat neuvovat kotitehtävien tekemisessä ja antavat aikuisen huomiota alakouluikäisille lapsille. Eniten kysytään apua matematiikassa, suomen ja englannin kielessä. Ohjaajana pärjää elämänkokemuksella tai nuoruuden innolla. Lasten mukaan läksyjen tekeminen rauhassa on tärkeintä. Ohjaajien tukemana läksyjenteko on mukavampaa. Ohjaajat antavat lapsille huomiota ja saavat siitä itsekin mielihyvää.  

Läksykerhot järjestetään paikallisissa kouluissa yhteistyössä opettajakunnan kanssa. Ohjaajia on paikalla aina useampia, yksin ei tarvitse olla. Punainen Risti järjestää lyhyitä koulutuksia eri puolilla pääkaupunkiseutua ja niille voi halutessaan osallistua.  Mukaan voi tulla ilman koulutustakin. 

Kerhoissa käy vaihteleva määrä oppilaita. Osa on kantasuomalaisia, osa maahanmuuttajien lapsia. Jotkut lapset tekevät tehtäviä keskenään tai yksin ilman avun tarvetta. Toiset haluavat yrittää itse ja kysyvät neuvoa tarvitessaan. Sitten on niitäkin, joiden kanssa on hyvä tehdä läksyjä koko ajan “vierihoidossa”. Lapset tarvitsevat apua läksyjentekoon erityisesti, jos lapsen kotikieli on poikkeava opetuskielestä. 

Pidämme oven auki kaikille ohjaajiksi haluaville. Voit itse valita kuinka usein toimit läksykerho-ohjaajana. Joku käy joka viikko, joku joka toinen viikko tai joku vain tarvittaessa. Kerhot alkavat klo 13 tai 13:30 ja jatkuvat niin kauan, kun läksyjen tekijöitä on. 

Olet tervetullut läksykerho-ohjaajaksi! 

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan 

keha-espoo@punainenristi.fi