Festaritoiminnot ja -käytänteet

Erilaisissa yleisötapahtumissa sattuu ja tapahtuu. Punainen Risti pystyy tukemaan tapahtumiin osallistuvia usealla tavalla. Ensiapu auttaa itsensä loukannutta, selviämispiste liikaa päihteitä käyttänyttä ja kiertävä päihdetyö herättelee päihtyneitä ja keskustelee päihteisiin liittyvistä asioista. Kiertävän seksuaaliterveystyön puoleen ihminen voi kääntyä, jos hänellä on seksiin tai seksuaalisuuteen liittyviä mietteitä. Henkinen tuki auttaa osallistujia, joilla on huolia, kuten suuria sydänsuruja. Miten tämä kaikki toteutetaan?

Ensiapuryhmä:
Merkitse festarilistaan mihin tapahtumiin olette menossa, onko lupia/tarvetta vapaaehtoisille, selviämispisteille tai kiertävään terveyden edistämiseen (päihdetyö tai seksuaaliterveys). Merkitse myös, jos ette ole menossa. Jatkossa pyrimme siirtämään ensiapuryhmien ja terveyden edistämisen vapaaehtoisten yhdistämisen Hupsikseen. Jo nyt voidaan toimia myös sen kautta: jos selviämispisteelle halutaan lisää toimijoita päihdetyön vapaaehtoisista (ensiapuoikeuksin tai ilman), niin avaa tapahtuma Hupsiksessa naapuritoiminnolla kohtaan Selviämispisteet. Jos tapahtumaan halutaan mukaan terveyden edistämisen vapaaehtoisia kiertävään työhön, niin avaa naapuritoiminnolla tapahtuma myös kiertävä terveyden edistämisen ryhmään.

Pyrimme selkeään ja yksinkertaiseen viestintään, joten toivomme, että tapahtumassa päivystävä ea-ryhmä kysyy luvat myös kiertävälle työlle. Jos tapahtumassa ei ole SPR:n ea-päivystystä niin festarikoordinaattori kysyy osaston suostumuksella luvat kiertävälle työlle suoraan tapahtumajärjestäjältä.

Terveyden edistämisen vapaaehtoiset (päihdetyö, seksuaaliterveys):
Halutessasi selviämispisteelle ja/tai kiertävään työhön, niin merkitse nimesi kyseisen tapahtuman kohtaan festarilistaan. Voit myös ilmoittautua Hupsiksen kautta: VarPu-kurssin suorittaneet voivat selviämispisteelle halutessaan kirjautua Hupsikseen ja hakea jäseneksi Selviämispisteet -ryhmään. Ryhmässä voit ilmoittautua tapahtumiin, joissa on selviämispiste. Ohjeet löytyvät RedNetistä SPR Festarityö -sivuilta liitteistä. Uuden tilausjärjestelmän myötä toivomme ilmoittautumisten siirtyvän pääosin Hupsikseen.

Kesällä 2022 on festarikoordinaattori, joka auttaa yhdistämään eri toimijoita. Hänet tavoittaa sähköpostilla festarit@redcross.fi