Ystävätoiminnan yhteyshenkilö vaihtuu Hollolassa

Hanna Piiparinen
Kuvaaja: Hanna Piiparinen
"Suvi Wallin (vasemmalla) jatkaa Kaija Toivosen viitoittamaa tietä Hollolan ystävätoiminnan vetäjänä."

SPR:n Hollolan osaston ystävätoiminta saa uuden vetäjän syyskuusta alkaen. Kiitämme Kaija Toivosta upeasta, vuosikymmeniä jatkuneesta kehitystyöstä Hollolan vapaaehtoisen ystävätoiminnan hyväksi. Samalla toivotamme lämpimästi tervetulleeksi ystävätoiminnan uuden yhteyshenkilön Suvi Wallinin.

Kyselimme Suvin kuulumisia ja tulevaisuuden suunnitelmia ystäväryhmän yhteyshenkilönä:

Kerro hieman itsestäsi. Onko sinulla aiempaa kokemusta Punaisen Ristin toiminnasta?

- Olen Suvi Wallin ja työskentelen elintarviketeollisuudessa myymäläleipomon esihenkilönä ja työsuojeluvaltuutettuna. Olen 35-vuotias ja minulla on pian koulun aloittava tytär. Tutustuin SPR:n toimintaan jo lapsena silloisessa Reddie Kids -kerhossa. Ehkä sen vuoksi SPR:n toimintaan oli helppo tulla mukaan. Olen ollut Hollolan SPR:n vapaaehtoisena ystävänä noin vuoden verran.

Mitä odotat tulevalta ystäväryhmän toiminnalta ja mitä asioita haluat itse ryhmän vetäjänä painottaa?

- Odotan, että pääsisimme elvyttämään koronan takia tauolla olleita tapahtumia ja esimerkiksi palvelutaloissa vierailuja. Tahdon painottaa iloa yhdessä tekemisestä ja toivon, että saisimme lisää kaiken ikäisiä ystäviä. Toivon, että pääsen verkostoitumaan muiden alueella toimivien järjestöjen kanssa sekä tutustumaan muihin ystävävälittäjiin.

Millainen yhteiskunnallinen merkitys SPR:n ystävätoiminnalla mielestäsi on?

- Suuri merkitys! Yksinäisyyttä on ihan joka ikäluokassa, ja yksin asuvien määrä on Suomessa jatkuvasti kasvanut. Ystävätoiminta on myös monipuolista, joten on helppoa valita itselle sopiva tapa toimia ystävänä ja auttaa.

 

Ystäväryhmän seuraava yhteinen tapaaminen on 7.9.2022 Missiokammarissa (Rakentajantie 8). Kesän aikana ystävät vierailevat omien asiakasystäviensä luona omien aikataulujensa mukaisesti.