SUOJA 2022 alueelliset valmiusharjoitukset Hämeessä

Seppo Leppänen /SPR
Kuvaaja: Seppo Leppänen /SPR
Seppo Leppänen /SPR
Kuvaaja: Seppo Leppänen /SPR
Seppo Leppänen / SPR
Kuvaaja: Seppo Leppänen / SPR
Johanna Raivio / SPR
Kuvaaja: Johanna Raivio / SPR

Ensimmäinen SPR Hämeen piirin alueellinen SUOJA 2022 -valmiusharjoitus pidettiin Päijät-Hämeessä, Nastolan vanhalla kunnantalolla perjantaina 6.5. Kunnantalo oli harjoituksessa evakuointikeskus.  Harjoituksessa pääpaino oli vapaaehtoisten toiminnassa, sosiaalitoimen apuna, evakuointikeskuksen eri tehtävissä. Evakuoitavia maalihenkilöitä oli paikalla kolmisenkymmentä, auttajia parikymmentä. Paikalla harjoiteltiin mm. henkilöiden kirjaamista, ensiapua ja henkisen tuen antamista autettaville.

Harjoitukseen osallistui Punaisen Ristin Nastolan, Padasjoen, Asikkalan, Lahden alueen, Orimattilan, Kärkölän ja Heinolan toimintaryhmien vapaaehtoisten lisäksi myös muita kolmannen sektorin toimijoita ja alueen sosiaali- ja kriisipäivystys. Paikalla oli myös median edustajia ja tarkkailijoita seuraamassa harjoitusta.

 

Kanta-Hämeen harjoitus pidettiin lauantaina 7.5. Forssassa Klemelän leirikeskuksessa. Leirikeskus toimi evakuointikeskuksena harjoituksessa. Mukana oli Forssan, Tammelan, Jokioisten, Hattulan, Hauhon, Riihimäen, Janakkalan ja Tervakosken osastojen vapaaehtoisia. Punaisen Ristin toimintaryhmien vapaaehtoisten lisäksi harjoituksessa toimivat myös muut kolmannen sektorin toimijat sekä Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystys. Median edustajat ja tarkkailijat olivat myös mukana seuraamassa harjoituksen kulkua.

Harjoituksessa vapaaehtoiset toimivat evakuointikeskuksen eri tehtävissä, sosiaalitoimen rinnalla ja apuna. Autettavia, evakuoitavia ihmisiä oli 32 ja auttajia 25. Tehtäviä oli monenlaisia ja vapaaehtoiset harjoittelivat mm. evakuoitavien ihmisten ohjaamista ja kirjaamista. Paikalla annettiin autettaville myös ensiapua ja henkistä tukea.

 

Pirkanmaan alueellinen SUOJA 2022 -valmiusharjoitus pidettiin lauantaina 7.5. Pirkkalassa, Kirkkoveräjän seurakuntatalolla. SPR Pirkkalan osaston lisäksi mukana oli vapaaehtoisia Tampereen, Kangasalan, Hämeenkyrön, Valkeakosken, Nokian, Akaan ja Ylöjärven osastoista. Lisäksi harjoituksessa oli toimijoita Vapaaehtoisesta Pelastuspalvelusta ja alueen sosiaali- ja kriisipäivystys. Paikalla oli myös poliisi, median edustajia sekä tarkkailijoita.

Seurakuntatalo toimi evakuointikeskuksena, jonne harjoituksessa evakuoitiin 25 eri ikäistä, erilaista apua ja tukea tarvitsevaa henkilöä. Vapaaehtoisia auttajia, sosiaalitoimen apuna, harjoituksessa oli mukana 20 henkeä. Paikalla harjoiteltiin mm. henkilöiden kirjaamista, ensiapua ja henkisen tuen antamista autettaville.

 

Kiitos kaikille SUOJA 2022 -valmiusharjoituksessa mukana olleille!