Terveyden asiantuntija, SPR Keskustoimisto, Helsinki

Punainen Risti tuo iloa, ylläpitää toivoa ja vahvistaa luottamusta – tule joukkoomme tekemään merkityksellistä työtä!

Haemme Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan linjaan vasta perustettuun osaamisen kehittämisen ja vaikuttamisen yksikköön terveyden asiantuntijaa (senior specialist in health).   

Suomen Punainen Risti tähtää entistä vahvemmaksi toimijaksi vastatakseen keskeisimpiin globaaleihin haasteisiin sekä vaikuttaakseen päätöksiin, joilla on vaikutusta kehitysmaiden haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisten ja yhteisöjen edellytyksiin varautua katastrofeihin ja selviytyä niistä. Yhteisöjen ja yhteiskuntien toimintakyky huolehtia terveyspalveluista erityisesti naisten ja lasten tarpeisiin myös hauraissa tilanteissa on yksi tärkeimmiksi identifioiduista haasteista.

Työtehtävät

Asiantuntijana työhösi kuuluu SPR:n pitkäjänteisen yhteistyön terveyteen - erityisesti yhteisöterveyteen ja sen järjestelmiin - liittyvän osaamisen ja vaikuttavuuden vahvistaminen sekä aiheeseen liittyvä politiikkavaikuttaminen. Työssä osallistut ja kontribuoit kansainvälisen Punaisen Ristin liikkeen policy-työhön ja koordinoituun vaikuttamiseen ja vastaat aiheeseen liittyvistä liikkeen strategisista kumppanuuksista.  

Fasilitoit Suomen Punaisen Ristin terveyteen liittyvän työn kokonaisuuden (yhteisöterveys, seksuaali- ja lisääntymisterveys ja -oikeudet, äiti-lapsi -terveys, neksusterveys, epidemiavarautuminen) yhteiskehittämistä ohjelmien ja paikallisten Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun toimijoiden tukemiseen keskittyvien alueellisten neuvonantajien kanssa.

Toimit tiiviissä yhteistyössä uuden yksikön muiden asiantuntijoiden sekä osaamisen kehittämisen koordinaattorin, SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan eri yksiköiden ja alueellisten tiimien kanssa sekä tuet asiantuntemuksellasi erilaisia kehittämistyötä osana Suomen Punaista Ristiä.

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja se alkaa kesäkuussa (tai sopimuksen mukaan). 

Työsuhteen tyyppi: toistaiseksi voimassa oleva


Odotamme sinulta

Edellytämme sinulta vankkaa terveysalan kehityspolitiikan ja -yhteistyön kokemusta sekä kokemukseen perustuvaa näyttöä vaikuttamistyöstä. Terveysalan tutkinto lasketaan eduksesi.

Tarvitset työssäsi fasilitointi-, esiintymis- ja kouluttamisen taitoja. Kyky analysoida tekstejä, poliittisia voima-asetelmia ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä taito kirjoittaa ja viestiä selkeästi ovat avaintekijöitä työn onnistumisessa.

Tarvitset kykyä toimia kiireen ja paineen alla nopeasti sekä kykyä toimia systemaattisesti pitkän aikavälin vision edistämiseksi. Työ sisältää sekä itsenäistä asiantuntija- että tiimityötä.  

Tehtävän hoitaminen edellyttää valmiutta matkustaa kansainvälisen avun kohdemaihin sekä kansainvälisiin kokouksiin sekä siten hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Ranskan ja ruotsin kielen taito lasketaan eduksesi. 

Edellytämme valitulta henkilöltä Punaisen Ristin arvoihin ja periaatteisiin sitoutumista. Toivomme tehtävään hakijoita erilaisista taustoista ja sukupuolista.  

Tarjoamme sinulle   

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkentän ja mahdollisuuden monipuoliseen osaamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen. Henkilöstökyselyidemme mukaan työntekijämme arvostavat erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme. Pidämme henkilöstömme hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolta mm. tukemalla lounasruokailua ja tarjoamalla liikunta- ja kulttuuriedun sekä työterveyshuollon palvelut.   
  
Toimipaikka sijaitsee Helsingissä ja teemme töitä joustavassa hybridityön mallissa.   
  
Noudatamme sosiaalialan järjestöjen työehtosopimusta.   

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa yksikönpäällikkö Suvi Virkkunen 21.4.2022. klo 14-15, puh. 040 353 9794.
Lähetäthän hakemuksesi viimeistään 28.4.2022. Hakulinkin löydät tältä sivulta.