Ilahduta yksinäistä, lohduta surevaista - anna Apupupun auttaa!

Päivi Waldvogel, Punainen Risti, Porvoon osasto
Kuvaaja: Päivi Waldvogel, Punainen Risti, Porvoon osasto

Punaisen Ristin Turun osasto on haastanut kaikki Punaisen Ristin osastot ja piirit mukaan Apupupu-haasteeseen. HUPissa (Helsingin ja Uudenmaan piiri) haaste otettiin heti vastaan. 

Apupupu on pehmeä, rakkaudella neulottu "henkinen tuki", jollaisen jokainen vaikeista oloista paennut tarvitsisi syliinsä. Apupupun suunnittelija, taiteilija Anu Pesola omistaa mallin ja työohjeen, ja niiden mukaisten Apupupujen myynti on kielletty. Apupupuja voi vain antaa ja saada. 

Ensimmäisinä piirissä Apupupu-talkoista ehti viestiä piirille Porvoon osasto. Niin ihania pupusia ja sen sellaisia ilmestyi viestinnän WhatsAppiin, että niitä hehkutettiin jo parillakin tilillä Instagramissa ja Facebookissa (@sprhup ja @spr_hupnuoret ainakin).

Kannustamme kaikki HUPin osastoja osallistumaan Apupupu-haasteeseen! 
(på svenska >>)

Jos osastonne haluaa osallistua kampanjaan, järjestäkää Apupupu-työpaja tai -keräys. Tehkää Anu Pesolan mallin mukaisia Apupupuja (katso liitetiedosto) ja toimittakaa ne lähimpään keräyspisteeseen. Muistakaa ottaa niistä edustavia kuvia ja jakakaa niitä kanavillanne! Muistakaa myös kiittää Anu Pesolaa Apupupu-mallista ja mainita Turun osasto, jonka haasteeseen vastasitte. 

 Kampanja-aika on 29.3 - 31.5.2022.

HUPin alueella Apupuput voi toimittaa Kontti-kierrätystavarataloihin
sekä Helsingissä 
SPR Kallio-Käpylän osastolle
Kallion kirjastoon
Vallilan kirjastoon

Katso myös Apupupu-sivu.

Samalla toivotamme kaikille iloista pääsiäistä!

 

Vi uppmuntrar alla HUP-avdelningar att delta i Hjälpjösse-utmaningen!

I kampanjen kan vem som helst sticka en jösse enligt Anu Pensolas mönster (se bilagan), sedan donera den till avdelningen som i sin tur skickar den till barn som berörs av krisen. Anu Pesola äger Hjälpjösses mönster och har ställt som vilkor att de här jössarna inte säljas. Hjälpjössen är en gova.

Vill er avdelning delta i Apupupu-Hjälpjösse-kamanjen? Om, då kan ni organisera en verkstad eller insamling av Hjälpjössarna. Sticka så många jössar ni kan och donera dem till den närmaste insamlingsställe.

Kom ihåg att ta fina bilder på era Hjälpjössar och dela dem i era kanaler! Kom också ihåg att tacka Anu Pesola för Apupupu-modellen och nämn Åbo-avdelningen som den utmanare.

I HUP insamlar Hjälpjössarna alla Kontti-åternvinningsvaruhus och följande ställen i Helsingfors:

FRK Kallio-Käpylä avdelningen
Berghälls bibliotek
Vallgårds bibliotek

Kampanjen gäller under tiden 29.3 - 31.5.2022.

Läs mer om Hjälpjösse här

Samtidigt önskar vi alla en glad påsk!