Koulu ja taide apuna sopeutumisessa

Kirkkonummi-Siuntion osaston vapaaehtoiset saivat kääriä hihansa, kun kirkkonummelainen Silmu-hotelli järjesti tiloihinsa väliaikaismajoitusta 40 pakolaiselle. Hotellilta lähdettiin ensin pelastamaan yhden työntekijäpariskunnan lasta, mutta moni muukin siis pääsi turvaan samalla. Ensihuollossa, ruoka-avussa, henkisessä tuessa sekä uudenlaisen arjen kehittämisessä on kuitenkin tarvittu Punaisen Ristin vapaaehtoisten apua. 

Osastolaisten joukossa on ollut jo monta aivan uutta vapaaehtoista. Muutama heistä, Tatyana, Katya ja tämän sisko, lähtivät itsekin Ukrainasta sotaa pakoon. Tatyana on taustaltaan opettaja, sairaanhoitaja ja traumatyöntekijä. Hän pyysi neurologi-Katyaa ja tämän psykologisiskoaan mukaan Silmulle auttamaan koulun pitämisessä pakolaislapsille. He ovat opettaneet lapsille muun muassa suomea, maantietoa, historiaa ja biologiaa, ja nyt kun lapset pääsivät kunnan kouluun, he perustivat LäksyHelppi-ryhmän. Voit katsoa videon Tatyanan ja Katyan haastattelusta piirin Facebook- tai Instagram-tililtä. 

LäksyHelppi on Punaisen Ristin toimintamuoto, jossa vapaaehtoiset tukevat lasten, nuorten ja aikuisten koulunkäyntiä ja opiskelua esimerkiksi koululla, kirjastossa tai asukastalolla.

Suomalainen Tarja otti myös yhteyttä Kirkkonummi-Siuntion osastoon ja ehdotti, että voisi ohjata pakolaisille taidekerhoa. Koulutukseltaan Tarja on luokanopettaja, ja hän saikin lapset oitis mukaan taiteilemaan maaleilla ja muovailuvahalla. Myös aikuisille on suunnitteilla oma kerhonsa. Myös Tarjan haastattelun voit katsoa piirin Facebookista tai Instagramista.

Alla muutama kuva lasten taidekerhosta, jossa tällä kertaa maalattiin ja piirrettiin ensin vain keltaisella värillä. Keltaisen päälle sai tehdä kuvioita muilla väreillä ja lopuksi vielä muovailla muovailuvahasta lisäelementtejä yhteiseen taideteokseen. 

Taidekerho Kirkkonummi-Siuntion osaston järjestämänä