Apupupu on täällä!

Anu Pensola
Kuvaaja: Anu Pensola
"Apupupu voi olla lapsen paras ystävä, jolle kerrotaan salaisuuksia, jonka halaaminen lohduttaa ja jonka käpälään voi aina tarttua."

Apupupu on maailman pehmein auttaja, ja se neulotaan rakkaudella lohduttamaan ikäviä asioita kokenutta lasta. Pupu antaa tukea sen käpälään tarttuvalle ja tuo iloa päivään. Kriisiä pakenevat lapset tarvitsevat nyt Apupupujen apua! Tavoitteenamme on antaa jokaiselle vastaanottokeskuksen kautta Suomeen saapuvalle lapselle oma Apupupu uudeksi ystäväksi.

Taiteilija Anu Pensola suunnitteli Apupupun alun perin 2000-luvun alussa Suomen Punaisen Ristin henkisen tuen ohjelmaa varten ja nyt Apupupujen työohje on päivitetty SPR Turun osaston aloitteesta. Apupupulla on ”serkkuja” eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi australialainen Trauma Teddy tekee samaa työtä kuin meidän Apupupumme.

Neulo Apupupu!
Löydät Apupupun ohjeen ladattavasta tiedostosta tämän sivun alaosasta.  Apupupujen työohjeen ja mallin omistaa Anu Pensola. Työohjeen tai sen mukaisesti tehtyjen Apupupujen myynti on kielletty. Apupupuja voi vain antaa ja saada.

Näin lahjoitat Apupupun:
SPR Oulun piirin alueella apupupuja voi toimittaa:
Piiritoimistolle os. Uusikatu 22, 3krs, 90100 Oulu, avoinna ark. 9-15.
Konttiin os. Tyrnäväntie 14, 90400 Oulu, avoinna ark 8-18, la 9-16.
SPR Kajaanin osastoon, Kauppakatu 44, 87100 Kajaani, arkisin 9-15.

SPR:n Oulun piirin osastot:

Jos haluatte osastona vastaanottaa apupupuja, ilmoittakaa pupujen keräyspaikat Maaritille (maarit.karkkainen(at)punainenristi.fi). Lisäämme tiedot tälle sivulle. Osastot voivat postittaa pupuja piiritoimistolle könttäpostituksena tai antaa piirin henkilökunnan kuljetettavaksi kun piirin porukkaa osastossa vierailee.

 

Liitetiedostot: