Ylijäämäruoan jakaminen alkaa Raision lukiolla ja Vaisaaren koululla

Miika Norro/SPR
Kuvaaja: Miika Norro/SPR
"Ruokaa aletaan jakaa Vaisaaren koululla."

Raision kaupungin koulujen ylijäämäruoan jakaminen aloitetaan Raision lukiolla sekä Vaisaaren koululla tiistaina 19.4. Ruokajakelun on suunniteltu jatkuvan koulujen kesälomien alkuun asti. Jakelusta vastaa Suomen Punaisen Ristin Raision osasto.

Ruokaa jaetaan Raision lukiolla (Kirkkoväärtinkuja 18) ja Vaisaaren koululla (Juhaninkuja 4) 19.4. alkaen koulujen aukiolopäivinä noin klo 12:45-13:15. Ruokaa voi hakea kuka tahansa. Hakijalla on oltava mukana omat astiat tai rasiat, joihin ruoka annostellaan.

– Ruokaa jaetaan niin kauan kuin sitä riittää. Jonoon tulee saapua 13:15 mennessä. Mikäli jonossa ei ole ketään klo 13:15, lopetamme jakamisen siltä päivältä. Ylijäävän ruoan määrää ei valitettavasti pystytä ennakoimaan, joten jaettavan ruoan määrä vaihtelee päivittäin, Raision kaupungin ruokapalvelupäällikkö Mervi Heinonen kertoo.

Ruoka jaetaan koulun sisätiloissa. Terveysturvallisista syistä sisälle päästetään yksi hakija kerrallaan. Raision lukiolla ruokajakeluun jonotetaan Kirkkoväärtinkujan puoleisella ovella. Vaisaaren koululla jonotus on ruokalan ovella, koulun pääoven vasemmalla puolella. Hakijoille suositellaan maskin käyttöä.

Ruokaa hakiessa on hyvä huomioida pysäköintialueiden vähäisyys koulujen läheisyydessä. Lukiolla pysäköintialue sijaitsee hiekkakentällä Kirkkoväärtinkujan päässä. Vaisaaren koululla pysäköidä voi kirjaston tai vanhan kauppaopiston pysäköintialueelle. Koulujen pihoille ei ole sallittua ajaa, jotta ei aiheudu vaaratilanteita.

Ruokajakelun tarkoituksena on vähentää ruokahävikkiä, ja jaossa on kunkin päivän ruoka-annoksia. Ruokalistat ja mahdolliset allergeenit voi tarkistaa Raision kaupungin sivuilta osoitteesta raisio.fi/ruokalistat.

 

Lisätiedot: 
Miika Norro,
projektityöntekijä ruokaa ja apua kaikille -hanke
puh. 040 4895754

miika.norro(at)redcross.fi