Apupupuja avuksi lapsille!

Apupupu on täällä! 

Apupupu on maailman pehmein auttaja, ja se neulotaan rakkaudella lohduttamaan ikäviä asioita kokenutta lasta. Pupu antaa tukea sen käpälään tarttuvalle ja tuo iloa päivään. Kriisiä pakenevat lapset tarvitsevat nyt Apupupujen apua! Tavoitteenamme on antaa jokaiselle vastaanottokeskuksen kautta Suomeen saapuvalle lapselle oma Apupupu uudeksi ystäväksi.  

Taiteilija Anu Pensola suunnitteli Apupupun alun perin 2000-luvun alussa Suomen Punaisen Ristin henkisen tuen ohjelmaa varten ja nyt Apupupujen työohje on päivitetty SPR Turun osaston aloitteesta. Apupupulla on ”serkkuja” eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi australialainen Trauma Teddy tekee samaa työtä kuin meidän Apupupumme.

Haluatko sinäkin neuloa Apupupun? Löydät Apupupun ohjeen ladattavasta tiedostosta tämän sivun alaosasta. Apupupujen työohjeen ja mallin omistaa Anu Pensola. Työohjeen tai sen mukaisesti tehtyjen Apupupujen myynti on kielletty. Apupupuja voi vain antaa ja saada.

Toimita tekemäsi Apupupu Lapin alueella seuraavasti: 

  • Rovaniemellä SPR Lapin piirin piiritoimistoon os. Lähteentie 10, 96400 arkisin klo 9 -16
  • Kemijärvellä vastaanottokeskukseen os. Seminaarinkatu 10, 98120 arkisin klo 9 - 16 
  • Kemissä vastaanottokeskukseen os.  Keskuspuistokatu 20, 94100 Kemi arkisin klo 9 -16

Mikäli kaikki Apupuput eivät löydä omaa autettavaa lasta vastaanottokeskusten kautta, pupuja voidaan lahjoittaa kriisin keskellä elävien lasten auttamiseksi esimerkiksi Punaisen Ristin kotimaan avun toiminnan kautta. 
 

Liitetiedostot: