Keljonkankaan koululaiset maailmaa parantamassa

Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"keljonkankaan koulun 5. ja 6. luokkalaisten lahjoituksen Ukrainan hyväksi vastaanotti Jyväskylän osaston vapaaehtoinen Olli Lehtonen."

Keljonkankaan yhtenäiskoulun 5. ja 6. luokkalaiset aloittivat tammikuussa valinnaisen kurssin nimeltään Maailmanparantajat. Kurssi tutustutti koululaisia vastuullisuuteen ja tarkoitus oli kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen.

- Koronan vuoksi tapahtumien järjestäminen ei ollut mahdollista, joten mietimme tapoja kerätä rahaa muuten. Jollain tavalla haluttiin joka tapauksessa tehdä hyvää. Kun sitten kohdetta mietittiin ja sota Ukrainassa alkoi, oli oikeastaan aika itsestään selvää, mihin kerätyt rahat osoitetaan, kertoo opettaja Jussi Lehtonen.

Oppilaat jakautuivat neljään ryhmään ja kullakin ryhmällä oli oma toimintatapansa. Yksi ryhmä leipoi pikkuleipiä myyntiin, toinen ryhmä teki ahkerasti lumitöitä, yksi porukka piti koululla kioskia, jossa myytiin pientä evästä ja yksi ryhmä keräsi palautuspulloja.

- Oppilaat ovat saaneet tehdä monipuolisesti asioita, kuten mainoksia, miettineet hinnoittelua ja muita käytännön tehtäviä, kertoo opettaja Riikka Laakso.

- Oppilaat ovatkin olleet tosi tarkkana rahoista, että varmasti kaikki tulee laskettua oikein. Kaiken kaikkiaan on ollut iloista tekemistä jokaiselta ja kaikille on tullut hyvä mieli, kun on saanut auttaa, Jussi Lehtonen jatkaa.

Punaisen Risti valikoitui pienen pohdinnan jälkeen järjestöksi, jonka kautta oppilaiden keräämä lahjoitus Ukrainan hyväksi toimitetaan perille. Punaisen Ristin Jyväskylän osaston vapaaehtoinen Olli Lehtonen tuli koululle keräyslippaiden kanssa ja oppilaat saivat kukin ihan konkreettisesti laittaa rahaa lippaisiin. Erittäin hienoa oli, että lippaaseen kävi oma-aloitteisesti rahaa laittamassa myös pari isompaa koululaista. Keljonkankaan oppilaiden keräämät rahat menevät Punaisen Ristin katastrofirahastoon, josta autetaan Ukrainan sodan uhreja.

Kiitos Keljonkankaan yhtenäiskoulun oppilaille ja opettajille, että olette mukana auttamassa ja tekemässä maailmasta parempaa paikkaa elää.

Teksti : Erja Salmela