Neulomalla Apupupun voit auttaa - Punainen Risti käynnistää Apupupu-kampanjan

Vasen kuva Anu Pensola, oikea kuva SPR Turun osasto
Kuvaaja: Vasen kuva Anu Pensola, oikea kuva SPR Turun osasto
"Apupupu auttaa kriisin keskellä eläviä lapsia"

Apupupu on erityinen auttaja kriisin keskellä! Apupupu neulotaan rakkaudella, ja se lohduttaa ikäviä asioita kokenutta lasta. Pupu antaa tukea sen käpälään tarttuvalle ja tuo iloa päivään.

Kriisiä pakenevat lapset tarvitsevat nyt Apupupujen apua! Tavoitteenamme on antaa jokaiselle vastaanottokeskuksen kautta Suomeen saapuvalle lapselle oma Apupupu uudeksi ystäväksi. Taiteilija Anu Pensola suunnitteli Apupupun alun perin 2000-luvun alussa Suomen Punaisen Ristin henkisen tuen ohjelmaa varten ja nyt Apupupujen työohje on päivitetty SPR Turun osaston aloitteesta. Apupupulla on ”serkkuja” eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi australialainen Trauma Teddy tekee samaa työtä kuin meidän Apupupumme. 

Apupupu-kampanja 29.3.-31.5.2022

Ohjeet neulomiseen

Ohjeet Apupupun neulomiseen löydät tämän sivun alalaidasta. Apupupujen työohjeen ja mallin omistaa Anu Pensola. Työohjeen tai sen mukaisesti tehtyjen Apupupujen myynti on kielletty. Apupupuja voi vain antaa ja saada.

Apupupujen toimitus

Apupupun voi toimittaa Varsinais-Suomessa mihin tahansa Punaisen Ristin paikallisosastoon, Kontti-kierrätystavarataloon (valtakunnallisesti), Soppi kierrätysputiikkiin (vain Hämeenlinnassa) tai suoraan Turun osastoon osoitteeseen SPR Turun osasto, Kauppiaskatu 12 A 5, 20100 Turku. Turun osasto on avoinna arkisin klo 10.00-14.00. Mikäli haluat sopia jonkin muun toimitusajan, ole yhteydessä sähköpotitse apupupu@sprturku.fi. SPR Turun osasto toimittaa Varsinais-Suomen alueella Apupuput kootusti vastaanottokeskukseen jaettavaksi lapsille. Apupupuja voi toimittaa osastoihin 31.5.2022 asti.

Kiitos, kun olet mukana auttamassa! 

Lisätiedot: SPR Turun osasto / apupupu@sprturku.fi