Raision kaupunki ja SPR Raision osasto aloittavat koulujen ylijäämäruoan jakamisen – vapaaehtoisia etsitään

Miika Norro / SPR
Kuvaaja: Miika Norro / SPR
"Punaisen Ristin vapaaehtoinen jakaa ylijäämäruokaa."

Raision kaupunki yhdessä Suomen Punaisen Ristin Raision osaston kanssa alkaa jakaa koulujen ylijäämäruokaa kaupunkilaisille. Toiminta käynnistyy kevään aikana. Ruoanjako tullaan toteuttamaan vapaaehtoisvoimin. Punainen Risti etsii mukaan uusia vapaaehtoisia, jotka perehdytetään tehtävään.

Suomessa syömäkelpoista ruokaa heitetään roskikseen yhteensä satoja tuhansia kiloja vuosittain. Pelkästään erilaisista ravitsemispalveluista hävikkiä syntyy useita kymmeniä tuhansia kiloja. Tämä on kestämätöntä kohoavien ruoanhintojen ja ympäristön kannalta.

Raision kaupungin ruokapalveluissa ruokahävikkiä on vähennetty jo aiemmin esimerkiksi seuraamalla ruokien menekkiä. Tietoa hyödynnetään, kun samaa ruokaa tehdään seuraavan kerran ja ruokalistoilta karsitaan ruokalajeja, joiden menekki ei ole hyvä. Nyt myös koulujen ylijäämäruokaa halutaan jakaa kaupunkilaisille. Yhteistyöhön on pyydetty mukaan Suomen Punaisen Ristin Raision osasto ruoanjakelua organisoimaan. Ruokajakelu tullaan käynnistämään kevään aikana.

– Viime vuosikymmenellä luovutimme ruokaa hyväntekeväisyyteen, mutta silloin kysyntää ei ollut tarpeeksi. Meillä on kuitenkin edelleen halu saada hyvä ja käyttökelpoinen ruoka jakoon sitä tarvitseville, kertoo Raision kaupungin ruokapalvelupäällikkö Mervi Heinonen.

Punainen Risti etsii vapaaehtoisia

SPR tarvitsee mukaan uusia vapaaehtoisia, jotta toiminta saadaan vauhdikkaasti käyntiin. Ruoanjako on helppo tapa auttaa. Se ei vaadi erikoistaitoja, pitkää perehdytystä tai sitoutumista. Mukaan voi tulla säännöllisesti tai tekemään yhden vuoron silloin tällöin.

– Haluamme kannustaa kaikkia mukaan tähän yhteiseen hankkeeseen! Tämä on todella konkreettista auttamista, josta jää hyvä mieli kaikille! kannustaa SPR Raision osaston puheenjohtaja Esko Roselli.

– Yhdessä auttaminen on todella antoisaa. Kaikki ovat tervetulleita auttamaan! jatkaa hankkeessa myös mukana oleva osaston hallituksen jäsen Reijo Salovaara.

SPR ja Raision kaupunki kutsuvat kaikki ruoanjaon vapaaehtoistehtävistä kiinnostuneet mukaan Raision kaupungintalon takkahuoneella 7.4. klo 14 pidettävään perehdytystilaisuuteen. Paikalle voi saapua kuulemaan, mistä vapaaehtoistehtävässä on kyse. Tämän lisäksi tilaisuudessa on jo mahdollista varata ruoanjakovuoroja. Osallistuminen perehdytykseen ei kuitenkaan velvoita osallistumaan ruokajakeluun. Vapaaehtoiseksi voi myös ilmoittautua, vaikka ei perehdytykseen pääsisikään.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, jonka vuoksi osallistujien toivotaan ilmoittautuvan Punaisen Ristin sivulla https://oma.punainenristi.fi/event/14598 tai suoraan SPR Varsinais-Suomen piirin projektityöntekijä Miika Norrolle 040 489 5754 tai miika.norro@redcross.fi.