Punaisen Ristin Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus HangFlow ry:lle

"HangFlow ry:n hallituksen edustajat ottamassa vastaan Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustusta SPR Varsinais-Suomen piiriltä"

Suomen Punaisen Ristin piirit myöntävät rasisminvastaisella viikolla 21.-27.3.2022 Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia. Tunnustus annetaan Punaisen Ristin ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka on toiminut esimerkillisesti sosiaalisen osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden puolesta riippumatta kielestä, kansallisuudesta tai kulttuurista. 

Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri myöntää vuoden 2022 Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen turkulaiselle HangFlow ry:lle. HangFlow luo eritaustaisille nuorille kohtaamisen paikkoja, esimerkiksi mahdollistamalla kaikille yhdenvertaista vapaa-ajan viettoa sekä turvallisia tiloja, jossa jokaisella on mahdollisuus olla oma itsensä. HangFlow toimii aktiivisesti yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta sekä saa aikaan aitoa ja avointa vuoropuhelua. Järjestön vapaaehtoiset nuorisotyöntekijät ovat perehtyneet nuorison hyvinvointiin ja mielenterveyden tukemiseen. 

- Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus merkitsee meille todella paljon. On hienoa, että uusi nuorisojärjestö saa näin nopeasti näkyvyyttä ja tunnustusta nuorten hyväksi tekemästä työstä. Olemme nuori yhdistys, mutta olemme tehneet paljon vapaaehtois- ja yksilötyötä nuorten hyvinvoinnin, mielenterveyden ja yhdenvertaisuuden eteen. Jokainen nuori on tärkeä juuri sellaisena kuin on, ja jokainen on tervetullut mukaan toimintaamme, toteaa HangFlow ry:n hallitus. 

Rakenteellinen rasismi on tuhoisaa 

Punainen Risti haluaa rasisminvastaisella lisätä tietoisuutta erityisesti nuorten kokemasta rakenteellisesta rasismista. Punainen Risti tarjoaa viikon aikana alustan nuorten äänille @punainenristi Instagram-tilillään sekä haastaa kaikki ottamaan käyttöön jo viime vuonna julkaistut rasisminvastaiset toimintaohjeet.  

- Rakenteellinen rasismi haavoittaa monia ja saattaa estää vaikkapa nuoren työllistymisen tai asunnon saannin.  Rasismia vastaan tulee toimia. Haluamme erityisesti myös tällä hetkellä muistuttaa, että esimerkiksi Ukrainan kriisi ei oikeuta vihapuhetta tai rasismia ketään kohtaan, sanoo Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Kalle-Pekka Mannila.