Ukrainan kriisi ei oikeuta vihapuhetta tai rasismia

Ukrainan kriisi herättää voimakkaita tunteita ja tämä näkyy myös monessa koulussa. Tällä hetkellä venäjänkieliset lapset ja nuoret joutuvat kokemaan rasismia ja syrjintää taustansa vuoksi. Kriisi Ukrainassa ei kuitenkaan millään tavalla oikeuta vihamielistä käytöstä tai puhetta kielen, kansallisuuden tai etnisen taustan perusteella. 

Rasisminvastaista viikkoa vietetään 21-27.3. ja aihetta on hyvä nostaa esille kouluissa erityisesti silloin. Muistathan kertoa yhteistyökouluille teemaviikosta ja oppimateriaaleistamme, joiden avulla opettajat voivat keskustella lasten ja nurten kanssa näistä tärkeistä aiheista. Oppimateriaalit löytyvät täältä. Mukana on myös mm. teemaan sopiva aamunavaus. 

Muistathan myös lähettää kouluille suunnatun kirjeemme rasisminvastaisesta viikosta esim. tutun yhteistyöopettajan sähköpostiin, voit myös halutessasi tulostaa kirjeen. Kirjeen löydät suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä. 

Voit myös osallistua ja/tai kutsua opettajat osallistumaan tähän tärkeään teemaan liittyviin koulutuksiin. Liitteenä tarkempaa tietoa maaliskuussa järjestettävistä koulutuksista.