Perheenyhdistäminen

ICRC, Gohen Nadia Shira
Kuvaaja: ICRC, Gohen Nadia Shira
"ICRC employee helps refugees connect with their family member. Syria, Jordan "

Suomen Punaisen Ristin keskustoimisto antaa tietoa perheenyhdistämisen säännöistä ja siitä, miten perheenyhdistämistä voi hakea. Avustamme yhteydenpidossa viranomaisiin ja muihin järjestöihin Suomessa ja ulkomailla.

Sodan sääntöjen mukaan valtioiden tulee helpottaa konfliktissa erilleen joutuneiden perheenjäsenten yhdistymistä. Lapsilla on oikeus vanhempiinsa ja perhe-elämään. Punaisen Ristin Liike auttaa konfliktien, luonnonkatastrofien ja/tai muuttoliikkeen takia toisistaan erilleen joutuneita ihmisiä. Punainen Risti auttaa joka vuosi tuhansia perheitä ympäri maailmaa yhdistymään. Toimimme sen puolesta, että erilleen joutuneet perheet yhdistyisivät niin nopeasti kuin mahdollista.

Suomen Punainen Risti ei voi auttaa oikeudellisissa tai taloudellisissa asioissa, eikä se täytä perheenyhdistämislomakkeita. Nämä tehtävät kuuluvat sosiaalityöntekijöille ja juristeille.

Perheenyhdistämistä koskevissa kysymyksissä ota yhteyttä Suomen Punaisen Ristin keskustoimistoon: vaihde, 020 701 2000 (arkisin klo 8.30–16.00) migration ( a ) redcross.fi

Näin pääset mukaan

Perheenyhdistämisen osalta vapaaehtoisten tehtävänä on ohjata henkilöitä ottamaan yhteyttä sosiaalityöntekijään ja/tai Punaisen Ristin piiritoimistoon. Vaikeassa tilanteessa oleva henkilö on tärkeää ohjata hakemaan psykososiaalista tukea. Vapaaehtoinen voi puhua paikallisesti perheenyhdistämisen tärkeyden puolesta ja hakea tukea sosiaalityöntekijältä. Vapaaehtoiset voivat myös neuvoa ja ohjata ihmisiä Punaisen Ristin järjestämään toimintaan.

Koulutuspolku

Muita suositeltavia koulutuksia