Lapsi- ja nuorisotoimintaan panostetaan pullonpalautuslahjoitusten myötä SPR:n Varsinais-Suomen piirissä 

Marjaana Malkamäki/ Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Marjaana Malkamäki/ Suomen Punainen Risti
"SPR:n V-S piirissä kehitetään kuluvan vuoden aikana toimintaa nuorille."

Turun Osuuskaupan monissa pullonpalautusautomaateissa on SPR:n keräysluvan avulla voinut lahjoittaa panttirahat Punaisen Ristin paikalliseen työhön Varsinais-Suomessa. Turun Osuuskauppa on jo pitkään auttanut Suomen Punaista Ristiä hankkimaan lahjoitusvaroja, mutta nyt niille on uusi kohde. 

  ‒ Haluamme reagoida lasten ja nuorten pahoinvoinnin lisääntymiseen ja siksi varat on päätetty kohdentaa syrjäytymisen ehkäisemiseen, sanoo Turun Osuuskaupan viestintä- ja markkinointijohtaja Minna Karhu

Korona-aikana nuorten yksinäisyys on lisääntynyt. Moni vieraalla paikkakunnalla opiskelunsa aloittanut nuori kärsii sosiaalisten kontaktien puutteesta, kun opintoja on tehty pitkälti verkon välityksellä. 

‒ Kokoontumisrajoitusten vuoksi kahtena viime vuotena ei ole juuri päästy tapahtumia järjestämään. Aiomme tänä vuonna panostaa aktiiviseen toimintaan ja mennä sinne, missä nuoret ovat, kertoo SPR Varsinais-Suomen lapsi- ja nuorisotyön asiantuntija Elina Jalonen

Tämän vuoden aikana keskitytään mm.  nuorten ystävätoiminnan kehittämiseen, sekä matalan kynnyksen pop up -tapahtumiin. 

Turun AMK:n sosionomiopiskelijat haastattelivat nuoria  SPR:n ystävätoiminnasta. Tulosten perusteella todella moni osallistuisi auttamistoimintaan mielellään, mutta oman paikan löytäminen Punaisen Ristin laajassa toiminnassa tuntuu hankalalta tai sitten elämäntilanne ei salli pidempiaikaista sitoutumista. 

‒ Tahdomme tarjota nopealla aikataululla tapahtumia, joissa painopiste on hyvän mielen saannissa. Hankitaan vaikka sopiva tila opiskelijoiden asuinalueelta, tarjotaan pizzaa ja jutellaan. Samalla voidaan porukalla lajitella vaikka vaatekeräyksen satoa tai edistää ylimääräiseksi jääneen tavaran kiertotaloutta, kertoo projektityöntekijä Kai Saarto SPR:n Varsinais-Suomen piiristä. 

Suomen Punainen Risti toimii monin tavoin yksinäisyyden ehkäisemiseksi. Ystävänpäiväkampanjassa (7.2.-20.2.) halutaan muistuttaa, että jokainen voi vähentää yksinäisyyttään ympärillään. Kampanja innostaa tekoihin yksinäisyyden vähentämiseksi.

Lisätietoja antavat

Elina Jalonen, asiantuntija, lapsi- ja nuorisotoiminta. elina.jalonen@redcross.fi  / 040 731 3595 

Kai Saarto, projektityöntekijä, lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy. kai.saarto@redcross.fi / 040 356 6062