Hämeen piiri

Punaisen Ristin Hämeen piiri on toiminut Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueella yli 70 vuotta. Piirissämme on 57 aktiivista osastoa, joissa on runsaasti erilaisia toimintaryhmiä toteuttamassa Punaisen Ristin aatetta ja toimintaa.
Puhelin: 
0207 01 2770
Faksin numero: 
0207 01 2771
Sähköposti: 
hame(at)punainenristi.fi

Tarkemmat yhteystiedot.

Hämeen piirin alueen väestöpohja on yli 740 000 asukasta, joista toimintaamme jäsenyydellä tukee 12 000. Lisäksi tuhannet ihmiset tekevät arvokasta Punaisen Ristin vapaaehtoistyötä osastojen toimintaryhmissä, verenluovuttajina, kerääjinä, lahjoittajina ja toimijoina erilaisissa tapahtumissa.

Olet lämpimästi tervetullut osaksi Punaisen Ristin maailmanlaajuista auttamisen ketjua. Tutustu toimintamuotoihimme täällä.

Uutiset

Teija Soini, SPR
Kuvaaja: Teija Soini, SPR

Punaisen Ristin osastoilla on runsaasti erilaisia mahdollisuuksia toimia pakolaisten inhimillisen vastaanoton ja kotoutumisen puolesta omilla paikkakunnillaan. Kunnat ja kaupungit vastaavat pakolaisten ja muiden muuttajien lakisääteisistä palveluista ja kotouttamisesta. Järjestöillä on kuitenkin paljon mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, kuinka vastaanotto ja kotoutuminen sujuvat ja suomalainen arki käynnistyy.

Ennen pakolaisten vastaanottoa

Teemu Ullgrén
Kuvaaja: Teemu Ullgrén
"Hiv- ja seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset päivystävät myös festareilla"

Hiv- ja seksuaaliterveystyön syksyn 2016 peruskurssien kurssiohjelmat ja ilmoittautumislinkit löytyvät Punaisen Ristin hiv- ja seksuaaliterveystyön sivuilta.

Pasi Murto
Kuvaaja: Pasi Murto
"Yhteiskuva Simon Grumin kanssa. (Takana vas. Noora, Erik, Matti, Simon. Keskellä oik. Tiitu-Lotta, Lotta, Heini. Edessä oik. Tinja, Eriika. Heidän lisäkseen mukana matkalla Pasi Murto"

Tanskassa Punainen Risti organisaationa eroaa paljon meille tutusta mallista. Tanskan Punaisen Ristin nuoret ovat oma itsenäinen järjestö omine toimintoineen ja tavoitteineen. Nuoret toimivat Tanskan Punaisen Ristin ”sateenvarjon” alla keskittyen kokemuksiemme mukaan enemmän hauskanpitoon ja harrasteisiin katastrofivalmiuden sijaan. Tanskan nuorten Punaisella Ristillä ei ole jäsenyyttä, vaan heidän toimintansa rahoitetaan lahjoitus- ja sponsorivaroilla. Nuorten Punaisella Ristillä on myös oma hallitus, keskustoimisto ja työntekijät.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.