Webinaari 25.1. klo 17.30–19: Ilmastonmuutos terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta

Benjamin Suomela
Kuvaaja: Benjamin Suomela

Tule kuulemaan ja keskustelemaan siitä, miten ilmastonmuutos vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiimme. Miten voimme sopeutua ja varautua ilmastonmuutoksen vaikutuksiin Suomessa? Monet ilmastonmuutosta hillitsevät teot vaikuttavat myös terveyteemme, kuten esimerkiksi muutokset ruokavaliossamme voivat olla sekä terveellisiä että ilmastonmuutosta hillitseviä. Tilaisuus on suunnattu sekä SPR:n vapaaehtoisille että työntekijöille.

Alustamassa aiheesta THL:n erikoistutkija Päivi Meriläinen. Kommenttipuheenvuoro SPR:n ilmastovaliokunnan jäsen Karoliina Pilli-Sihvola.

lmoittaudu OMA:ssa https://oma.punainenristi.fi/event/13372. Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Lisätietoja: maria.viljanen@punainenristi.fi 

Taustaa

Webinaari on osa Suomen Punaisen Ristin hallituksen nimittämä ilmastonmuutosvaliokunnan  webinaarisarjaa. Ilmastovaliokunnan tehtävänä on järjestön ympäristökestävyyden linjauksen valmistelun. Valmistelussa on huomioitu toimintalinjauksen tavoite, tehty vertailua sisarjärjestöjen työhön, toteutettu alustava kysely osastoille ja pohdittu linjauksen rajausta, strategisia tavoitteita ja vaikuttavuutta.

Osana järjestön kuulemista valiokunta on sopinut toteuttavansa webinaarisarjan linjauksen aiheista vaikuttaminen, sopeutuminen ja oman toiminnan vaikutukset ilmastonmuutokseen. Webinaarien on tarkoitus sisältää alustuksia ja toimia tiedon jakamisena mutta myös keskustelun mahdollistajana. Webinaarien kohderyhmä on koko järjestö, erityisesti osastot ja vapaaehtoiset.

Animaatio Punaisen Ristin työstä: Ilmastonmuutos lisää katastrofeja – mitä tehdä? https://www.youtube.com/watch?v=KlogLv53azA

Huomaa myös henkisen tuen tuleva tilaisuus: 2.2. klo 18. Ilmastoahdistus - ympäristötunteiden kohtaaminen https://oma.punainenristi.fi/event/13204