Pysy pystyssä -kampanja 2022

Pysy Pystyssä –kampanja on antanut vinkkejä liukkaiden varalle jo 16 vuotta. Vuonna 2022 Pysy pystyssä -kampanjaa vietetään 17–30.1. Työikäisille sattuu runsaasti liukastumistapaturmia, ja niiden vaikutukset näkyvät vuosittain merkittävinä kustannuksina ja sairauspoissaoloina. Liukastumisen riskipaikkoja ovat esimerkiksi oma piha ja työpaikan parkkipaikka.

Ota vinkit käyttöön talviliukkaiden varalle, osallistu Pysy Pystyssä -kampanjaan:

• Valitse sopivat jalkineet talvikeleille. Tutustu eri kenkä- ja liukuestevaihtoehtoihin osoitteessa pysypystyssä.fi. Voit myös vinkata materiaaleista läheisellesi.

• Verkkosivuilla www.pysypystyssä.fi julkaistaan artikkeleja ja muuta materiaalia, joissa liukastumisia ja niiden ehkäisykeinoja käsitellään eri näkökulmista. Materiaali on vapaasti käytössä hyödynnettäväksi esimerkiksi mahdollisissa osastoilloissa.

• Käytä noin tunti ajastasi ja hanki vinkkejä koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyyn Arjen turvatunnilla. Pääset suorittamaan ilmaisen kurssin tästä.

• Tapaturmien ehkäisymateriaalia voi tilata Punaisen Ristin verkkokaupasta: punaisenristinkauppa.fi. Ota käyttöön esimerkiksi tarkistuslistat, joiden avulla voi nopeasti kartoittaa vaarapaikkoja kodissa ja vapaa-aikana. Voit täyttää listoja kotitapaturma. fi-verkkosivuilla. Ohjeita ja vinkkejä listojen käyttöön löytyy RedNetistä: https://rednet.punainenristi.fi/node/56442. Ohjeet Pop-up tapahtuman järjestämiseen: https://rednet.punainenristi.fi/node/63600

• Viesti turvallisesta talvijalankulusta. Pysy pystyssä –kampanjasta viestitään Kotitapaturmasivun alla:

Facebook: https://www.facebook.com/kotitapaturma

Twitter: https://twitter.com/kotitapaturma

Sosiaalisessa mediassa keskustelua voi seurata tunnisteella #PysyPystyssä.