Hyvä Joulumieli -keräys jo 25. kerran

Kristiina Hemminki /SPR
Kuvaaja: Kristiina Hemminki /SPR

Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään nyt jo 25. kerran. Keräys alkaa 19. marraskuuta ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti järjestävät keräyksen yhteistyössä Ylen, S-ryhmän, Keskon ja Lidlin kanssa.

Pitkittynyt koronapandemia on lisännyt perheiden avun tarvetta. Pahiten pandemia on iskenyt perheisiin, joilla oli jo ennestään talous- tai terveysvaikeuksia. Heidän osaltaan tilanne on syventynyt entisestään. Lisäksi lomautusten, irtisanomisten ja pienyrittäjien vaikeuksien vuoksi avun tarve on laajentunut koskemaan myös uusia perheitä.

Hyvä Joulumieli -keräyksen tavoitteena on tänä vuonna kerätä 2,5 miljoonaa euroa. Varojen avulla voimme ilahduttaa 36 000 vähävaraista perhettä 70 euron ruokalahjakortilla. Lahjakortti on nimensä mukaisesti lahja. Sitä ei voi anoa tai hakea. MLL ja SPR tekevät apua tarvitsevien perheiden löytämiseksi yhteistyötä paikallisten tahojen kuten neuvoloiden, diakoniatyön ja sosiaalitoimen kanssa.

Hämeen piiri sai jaettavaksi 2192 lahjakorttia ja 44 osastoa on mukana avun ketjussa, viemässä hyvää joulumieltä vähävaraisille lapsiperheille.

Yksityishenkilönä voit lahjoittaa https://donation.securycast.com/hjm

Yrityslahjoituksen voi tehdä https://hyvajoulumieli.fi/yrityslahjoitukset/

Lisätietoa keräyksestä https://hyvajoulumieli.fi/