Ilmastowebinaari: Vaikuttaminen – Miksi puhumme ilmastonmuutoksesta?

Mirva Helenius / IFRC
Kuvaaja: Mirva Helenius / IFRC
"Filippiineille iskeneen Haima-myrskyn tuhoja raivataan koulun pihalla."

Mikä on Punaisen Ristin rooli ilmastokeskustelussa? Tai ilmastonmuutoksen torjunnassa? Tai siihen sopeutumisessa? Entä mitä yksittäinen piiri, osasto tai vaikkapa vapaaehtoinen voi tehdä?

Osallistu Suomen Punaisen Ristin ilmastovaliokunnan ensimmäiseen webinaariin tiistaina 14.12. klo 18–19.15!

Webinaarin aiheena on vaikuttaminen. Ohjelma alla:

  • Avaus ja ilmastonmuutosvaliokunnan esittäytyminen, valiokunnan puheenjohtaja Ruut Rissanen
  • Ilmastonmuutos ja Punainen Risti, Pekka Reinikainen, SPR
  • Esimerkkejä ilmastovaikuttamisesta, SPR:n ilmastovaikuttajat
  • Keskustelua: mikä on Punaisen Ristin rooli ilmastokeskustelussa? Mitä osasto voi tehdä?
  • Tavoitteet: esitellä Punaisen Ristin pääviestejä ja keskustella siitä, mitä ilmastonmuutosviestintä ja -vaikuttaminen tarkoittaa meille ja mitä ei

Ilmoittaudu webinaariin viimeistään 13.12. täällä: https://www.lyyti.in/ilmastowebinaari2112
Webinaari toteutetaan Teamsissa. Sinulle lähetetään osallistumislinkki sähköpostitse ennen kokousta. Webinaari nauhoitetaan.

Taustaa
Webinaarin järjestää Suomen Punaisen Ristin hallituksen nimittämä ilmastonmuutosvaliokunta, joka on aloittanut järjestön ympäristökestävyyden linjauksen valmistelun. Valmistelussa on huomioitu toimintalinjauksen tavoite, tehty vertailua sisarjärjestöjen työhön, toteutettu alustava kysely osastoille ja pohdittu linjauksen rajausta, strategisia tavoitteita ja vaikuttavuutta.

Osana järjestön kuulemista valiokunta on sopinut toteuttavansa webinaarisarjan linjauksen aiheista vaikuttaminen, sopeutuminen ja oman toiminnan vaikutukset ilmastonmuutokseen. Webinaarien on tarkoitus sisältää alustuksia ja toimia tiedon jakamisena mutta myös keskustelun mahdollistajana. Webinaarien kohderyhmä on koko järjestö, erityisesti osastot ja vapaaehtoiset.

Katso animaatio Punaisen Ristin työstä: Ilmastonmuutos lisää katastrofeja – mitä tehdä? https://www.youtube.com/watch?v=KlogLv53azA