Nälkäpäivä-keräys järjestettiin 41. kerran

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Nälkäpäivän lahjoitusten avulla Punaisella Ristillä on valmius auttaa katastrofien uhreja niin Suomessa kuin maailmalla.

Nälkäpäivä-keräys järjestettiin tänä vuonna 23.-25.9.2021 valtakunnallisesti ja vapaaehtoisia näkyi kaduilla ja erilaisissa tempauksissa ympäri Suomen.
Vaikka perinteisen käteislahjoituksen rinnalle ovat tulleet mobiili- ja verkkolahjoitustavat, kasvokkaiset kohtaamiset koetaan edelleen tärkeiksi. Järjestelyissä kiinnitettiin kuitenkin edelleen erityistä huomiota terveysturvallisuuteen ja hygieniaan ja huomioitiin alueelliset viranomaisohjeet ja rajoitukset. 

Akaassa lipaskeräys toteutettiin akaalaisissa marketeissa kaikkina kolmena keräyspäivänä ja keräys sujui hyvässä hengessä ja turvallisesti. Lipaskeräyksen lisäksi keräysviikon lauantaina 25.9. oli SPR Akaan osaston toimitila Sykkeellä myynnissä perinteistä hernekeittoa. Keittoa myytiin mukaan ostettavaksi, mutta jostain syystä tänä vuonna keiton ostajia ei liikkeellä juuri ollut.

Valtakunnallisesti Nälkäpäivän lipaskeräyksen aikana kerättiin noin 800 000 euroa Punaisen Ristin katastrofirahastoon.
Akaassa lopullinen, tarkistuslaskettu keräystulos oli 4399,22 euroa, mikä on reilut 1000 euroa enemmän kuin viime vuonna. Keräykseen osallistui tänäkin vuonna tavalla tai toisella yhteensä n. 35 vapaaehtoista toimijaa.

Kiitos kaikille lahjoittajille ja keräykseen osallistujille!