HUPin valmius ja varautuminen

Valmiustoiminta Helsingin ja Uudenmaan piirissä

Kuva: Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti

Olemme katastrofivalmiusjärjestö, joka tukee ja täydentää viranomaisten työtä äkillisissä onnettomuus- ja häiriötilanteissa. Kriisin sattuessa olemme pystymme reagoimaan nopeasti avunpyyntöön.

Toimivat hälytysryhmät ovat keskeinen osa valmiuttamme. Niiden koulutetut vapaaehtoiset ovat valmiita auttamaan ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Vapaaehtoiseksi valmiustoimintaan

Punaisen Ristin valmiuden vapaaehtoisena voit kouluttautua juuri sinua kiinnostaviin tehtäviin. Voit myös liittyä hälytysryhmään ja päästä mukaan hälytystehtäviin, joissa ryhmäsi tukee viranomaisten työtä äkillisissä onnettomuus- tai häiriötilanteissa. 

Tule mukaan toimintaan luomalla vapaaehtoisprofiili Oma-järjestelmään. Kirjautuneena Omaan voit hakea sinua lähellä olevia toimintaryhmiä. Voit myös etsiä sopivia koulutuksia Oman tapahtumahaulla. Lisää koulutuksia löydät Vapepan tapahtumakalenterista.

Usealla paikallisosastollamme on valmiusryhmä, päivystävä ensiapuryhmä tai henkisen tuen ryhmä. Ota yhteyttä sinua lähellä olevaan osastoon ja kysy lisää valmiustoiminnasta!

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu

Punaisen Ristin koordinoima Vapaaehtoinen pelastuspalvelu eli Vapepa on yli 50 järjestön ja muun yhteistyötoimijan verkosto, jonka hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja kriisitilanteissa. Verkoston erilaisten toimijoiden osaamista hyödynnetään tehtävän mukaisesti. Vapepan auttamistehtäviä ovat esimerkiksi kadonneen henkilön etsintä, henkinen tuki, ensihuolto, liikenteenohjaus ja evakuoinneissa avustaminen.

Lue lisää Uudenmaan Vapepa-toiminnasta

Henkinen tuki ja henkinen ensiapu HUPin alueella
Henkinen tuki ja henkinen ensiapu HUPin alueella
HUP Ensihuolto
HUP Ensihuolto
Helsingin ja Uudenmaan piirin operatiivinen valmius
Helsingin ja Uudenmaan piirin operatiivinen valmius