TULE NÄLKÄPÄIVÄKERÄÄJÄKSI

Toistemme tukena. Aina.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat pysyvästi läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Osallistumalla Nälkäpäivään varmistat, että apua on saatavilla jatkossakin.

Avun tarpeen voi aiheuttaa äkillinen luonnonkatastrofi, konflikti tai vaikka epidemia. Oli katastrofi mikä tahansa, ihmisten perustarpeet hädän keskellä ovat samat: ensin tarvitaan vettä, ruokaa ja suojaa. Ja sen jälkeen usein henkistä tukea.

Katastrofeihin ja hätätilanteisiin varautuminen on merkittävä osa Punaisen Ristin työtä sekä Suomessa että maailmalla. Kehittämällä yhteiskuntien, yhteisöjen ja ihmisten, valmiutta varautua kriisitilanteisiin, voidaan lieventää niistä aiheutuvaa inhimillistä kärsimystä. Tätä kaikkea voit tukea osallistumalla Nälkäpäivään.

Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla autetaan kotimaassa

Vapaaehtoiset auttavat hätätilanteissa usein toimimalla viranomaisten tukena. Katastrofirahaston varoilla mahdollistetaan vapaaehtoisten kouluttaminen ja ylläpidetään kotimaan valmiutta, jotta erilaisiin kriiseihin voidaan vastata tehokkaasti. Äkillisiä onnettomuus- ja häiriötilanteita ovat esimerkiksi tulipalot, tulvat ja suuronnettomuudet.

Katastrofirahaston varoilla tuetaan Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan toimintaa esimerkiksi kouluttamalla vapaaehtoisia sekä rahoittamalla pelastustehtävissä tarvittavista hälytysjärjestelmistä aiheutuvia kuluja. Vapaaehtoiset auttavat esimerkiksi tilanteissa, jossa etsitään kadonnutta ihmistä maastosta. Välittömänä apuna tarjotaan ruokaa, juomaa ja lämmintä vaatetta. Viime vuonna kadonneisiin henkilöihin liittyviä tehtäviä kertyi 265.

Usein hätätilanteissa järkytyksen kokenut henkilö tarvitsee myös henkistä tukea. Keinoja ovat rauhallinen läsnäolo, kuuntelu, realistisen toivon antaminen ja yhteydenotto lähiomaisiin. Vapaaehtoisten toiminta mahdollistaa sen, että viranomaiset voivat keskittyä tärkeimpien ja kiireellisimpien asioiden hoitoon sekä kokonaisuuden hallintaan. Vapaaehtoisilla on usein tärkeä rooli ihmisten kohtaamisessa kokonaisvaltaisesti hädän hetkellä.

Kiitos että välität. 

Osallistu Nälkäpäivä-keräykseen - Punainen Risti