Henkisen tuen peruskurssi Sastamalassa

16. - 23.11.2021
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 

Aika: ti 16.11. ja ti 23.11.2021 klo 17.00-20.30

Paikka: Ystäväpirtti, Puistokatu 18, Sastamala

Ilmoittautuminen linkin kautta tai puhelimitse 040 1680521 viimeistään 9.11. mennessä https://www.lyyti.in/hetupk_111021

Koulutuksen hinta: 35€ SPR:n jäsenille ja muille 45€.

Punaisen Ristin jäseneksi voit liittyä kalenterivuodeksi kerrallaan 20€, alle 29v. 10€. Lisätiedot löydät täältä: https://www.punainenristi.fi/medlemskap.

Järjestäjä: Punainen Risti Satakunnan piiri yhdessä SPR Vammalan osaston ja opintokeskus Siviksen kanssa

Kenelle: Uusille ja jo toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille. Vapaaehtoisille, jotka toimivat mm. puhelinauttajina, ensiapu- ja valmiustoiminnassa, ruoka-aputoiminnassa, omaishoitajien tukitoiminnassa, ystävä- ja nuorisotoiminnassa tai maahanmuuttajien tukena. Kurssi on myös ensimmäinen askel kohti henkisen tuen vapaaehtoisena toimimista hälytysryhmissä.

Kuka tahansa voi kohdata hädässä olevan ihmisen, joka kaipaa tunnetason ja käytännön tukea eli henkistä ensiapua. Kriisitilanteita syntyy jatkuvasti. Toisinaan ne ovat vähäisiä ja luonteeltaan henkilökohtaisia, ja niiden vaikutukset kohdistuvat vain yksittäiseen ihmiseen. Joskus taas kriisit ovat suuria ja aiheuttavat haittaa suurelle ihmisjoukolle. Kriisitilanteen laajuudesta riippumatta ihmiset saattavat tarvita henkistä ensiapua.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset kohtaavat hädänalaisia ihmisiä omassa tehtävässään. Henkisen ensiavun taitojen opettelu ja kriisireaktioiden ymmärtäminen antavat valmiuksia auttaa muita ja myös itseä mahdollisissa kriisitilanteissa.

Kurssin sisällöt ovat:

- mitä henkinen ensiapu on

- miksi tukea tarjotaan

- kuka voi tarjota henkistä ensiapua

- ketkä sitä tarvitsevat

- katso, kuuntele, yhdistä - toimintamalli

- psykososiaalisen tuen palvelujärjestelmä

- auttajan itsehoito

- lisävahingon välttämisen periaate

Kouluttaja: Henkisen tuen kouluttaja Tiia Viljakainen

Yhteyshenkilö ja lisätiedustelut: Anne-Mari Hakuni, anne-mari.hakuni@punainenristi.fi / p. 040 7607141.