Nyt rekrytoidaan kerääjiä Nälkäpäivään

Andrea Södergård
Kuvaaja: Andrea Södergård

Mediatiedote 10.9.2021

Kuka tahansa voi osallistua kerääjänä Nälkäpäivään 23.-25. syyskuuta. Jo yhdelläkin tunnilla kerääjä tukee merkittävästi katastrofiavun ylläpitämistä Suomessa ja maailmalla.

Punaisen Ristin suurin valtakunnallinen keräys Nälkäpäivä järjestetään ympäri Turunmaata torstaista lauantaihin 23.–25.9.2021. Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, josta autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja Suomessa ja maailmalla.

Lipas- ja digikerääjänä kuka tahansa voi auttaa pelastamaan ihmishenkiä. Esimerkiksi 15 eurolla saadaan hygieniapaketti perheelle kuukauden tarpeisiin. Jo yksikin tunti kerääjänä on merkittävä apu.

Hyvää mieltä keräämisestä

Viime vuonna keräykseen osallistui Turunmaalla yhteensä 444 henkilöä. Kaikkiaan kerättiin 34 726 euroa hädänalaisten ihmisten auttamiseen, sanoo Christel Bergman Turunmaan Punaisesta Rististä.

- Lipaskeräys järjestetään tänäkin vuonna noudattaen kaikkia suosituksia koronaturvallisesti. Keräämiseen voi osallistua myös digitaalisesti perustamalla oman nettilippaan ja jakamalla sitä sosiaalisessa mediassa! sanoo Bergman.

Tominnanjohtaja Annalena Sjöblom on samaa mieltä.

- Haluamme toivottaa kaikki nuorista senioreihin tervetulleiksi keräämään, sanoo Sjöblom.

Osoitteessa www.nälkäpäivä.fi löytyy lisää tietoa keräyksestä omalla alueella ja ilmoittautumisesta perinteiseksi lipaskerääjäksi tai digikerääjäksi. Digikeräykseen liittyviä kuvia saa ladata ilmaiseksi rekisteröitymällä Punaisen Ristin aineistopankkiin osoitteessa: http://aineistopankki.punainenristi.fi.

 

Lisätietoja:

Annalena Sjöblom, toiminnanjohtaja, annalena.sjoblom@redcross.fi, tfn 040 0838675