Kielikerhot

Pauliina  Vilpakka, Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Pauliina Vilpakka, Suomen Punainen Risti

Et tarvitse opettajan taitoja toimiaksesi Punaisen Ristin vapaaehtoisena kielikerhon ohjaajana – halu keskustella erilaisista asioista suomen kielellä riittää. Kielikerhoissa harjoitellaan arkikielen käyttöä puhumalla ja kerhot toimivat siten lisätukena viranomaisten tarjoamille kursseille. Kielikerhot voivat toimia vaikkapa kirjaston tai muun julkisen tilan yhteydessä. Kielikerhon tapaamisissa voi olla jokin teema tai osallistujat voivat jakautua pienempiin ryhmiin keskustelemaan vapaaehtoisten kanssa. Joskus osallistujat kaipaavat apua esim. suomen kurssin läksyissä.

Näin pääset mukaan kielikerhojen toimintaan

Ilmoittaudu oman paikkakuntasi vapaaehtoiseksi luomalla profiili Oma Punaiseen Ristiin. Sitä kautta saat lisätietoa oman paikkakunnan osastosi toiminnasta. Voit myös etsiä paikkakuntasi kotoutumista tukevaa toimintaa Omasta.

Uuden kielikerhon perustaminen

Mikäli paikkakunnallasi ei vielä ole kielikerhoa, mutta haluaisit perustaa sellaisen, voit olla yhteydessä oman paikkakuntasi osastoon tai piiritoimiston maahanmuuttotyöstä vastaavaan työntekijään. Yhteystiedot löytyvät: https://rednet.punainenristi.fi/piirit 

Koulutuspolku

Materiaalit vapaaehtoistoiminnan tueksi