Katastrofigolf järjestetään Västanfjärdissä

Bjärkas golf
Kuvaaja: Bjärkas golf

Lehdistötiedote 6.9.2021

 

Katastrofigolf järjestetään Västanfjärdissä

Hyväntekeväisyyskilpailu Nälkäpäivän hyväksi tekee comebackin monen vuoden tauon jälkeen.

Hyväntekeväisyyskilpailu Katastrofigolf järjestetään 26.9. Bjärkas golfissa Västanfjärdissä. Tämä on ensimmäinen kerta moneen vuoteen, kun Katastrofigolf pidetään Turunmaalla.

Katastrofigolf on osa tämänvuotista Nälkäpäiväkeräystä, jossa kerätään varoja Punaisen Ristin Katastrofirahastoon. Varoilla Punainen Risti voi auttaa kriiseissä ja katastrofeissa Suomessa ja maailmalla, sanoo Annalena Sjöblom, Turunmaan piirin toiminnanjohtaja.

- Katastrofigolfin järjestämisestä on Ahvenanmaalla pitkäaikainen perinne. Tänä vuonna haluamme kokeilla konseptia täällä Turunmaalla ja Bjärkas Golf halusi heti olla mukana, sanoo Sjöblom.

Fredrik Bergholm, Bjärkas Golfin toimitusjohtaja, sanoo, että hän on pitkään miettinyt golfkilpailun järjestämistä hyväntekeväisyysmielessä.

- Mielestäni tämä vaikutti hyvältä, kun Annalena kysyi asiasta. Keräys Punaisen Ristin hyväksi on nyt hyvin ajankohtainen ajatellen esimerkiksi Afganistania, toteaa Bergholm.

Kilpailumuotona on Modifioitu Irish Greensome (HCP lyöntipeli PAR 57) kahden hengen joukkuein. Osa osallistumismaksusta lahjoitetaan Katastrofirahastoon. Pelin kuluessa voi myös ostaa lisälyöntejä Punaisen Ristin hyväksi.

- Tulossa on erilainen ja leikkimielinen kilpailu, jossa yhdessä keräämme rahaa hyvään tarkoitukseen, sanoo Bergholm.

Hän toivoo monien haastavan muita mukaan golfkilpailuun.

- Toivon, että yhdistykset, yritykset ja kaveriryhmät heräävät haastamaan muita ja saavat pallon pyörimään, sanoo hän.

Vapaaehtoiset Västanfjärdin osastosta myyvät makkaraa ja kahvia lisukkeineen kilpailun aikana. Tarjoilun tuotto menee Katastrofirahastoon, sanoo Mariette Funck, Västanfjärdin osaston varapuheenjohtaja.

- On hauskaa kokeilla jotain uutta, mutta haluamme pysyä myös perinteissä, sanoo hän.

Traditionaalinen juuressosemyynti on tänä vuonna saanut antaa tilaa Katastrofigolfin tarjoilulle, mutta pankkisiirtolomakkeita jaetaan silti västanfjärdiläisille.

- Tällä tavalla tavoitamme myös heidät, jotka haluavat osallistua keräykseen perinteisin tavoin, toteaa Funck.

Myös Sjöblom toivoo, että kaikki löytävät oman tapansa Nälkäpäiväkeräykseen osallistumiseen.

- Tänä vuonna on monta erilaista tapaa osallistua Punaisen Ristin tärkeimpään keräykseen. Toivomme kaikkien löytävän oman tapansa auttaa, sanoo Sjöblom.

Ilmoittautuminen Katastrofigolfiin  tehdään Teetime.fi:ssä, Nexgolfissa tai Caddiemasterille soittamalla, 0440 184653, viimeistään 23.9.

 

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Annalena Sjöblom, Punaisen Ristin Turunmaan piiri, annalena.sjoblom@redcross.fi, 0400 838 675

Fredrik Bergholm, toimitusjohtaja, Bjärkas Golf, bjarkas@bjarkas.com, +358 (0)44 030 0877