Kymenlaakson koronarokotuksissa avustettu yli 880 tuntia SPR:n vapaaehtoisvoimin

"Vapaaehtoisia koronarokotusten avustajiksi haettiin muun muassa sosiaalisen median ja joukkotiedotusvälineiden avulla."

Tiedote 2.9.2021

Kymenlaakson koronarokotuksissa avustettu yli 880 tuntia SPR:n vapaaehtoisvoimin

Punaisen Ristin vapaaehtoiset tekivät kuluneena kesänä yli 880 tuntia vapaaehtoistyötä koronarokotusten avustajina Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä Kymsoten rokotuspisteillä. Mukana oli 63 henkilöä, joista noin puolet ei ollut aiemmin toiminut Punaisen Ristin vapaaehtoisena. Vapaaehtoisvuoroja rokotusavussa oli tarjolla 15.6.–31.8.2021.

Palautteen mukaan vapaaehtoiset ovat kokeneet positiiviseksi mahdollisuuden olla omalla panoksellaan avuksi toisille ihmisille, viranomaisille ja yhteiskunnalle koronaepidemian selättämisessä. Auttamisesta on tullut hyvä mieli. Vapaaehtoisten tehtävänä on ollut muun muassa opastaa asiakkaita löytämään oikeaan paikkaan, huolehtia turvaväleistä ja tarkkailla rokotettuja mahdollisten rokotusreaktioiden varalta.

– Olemme rokotusavussa täyttäneet sitä roolia viranomaisten tukemisessa, joka on määritelty Suomen Punaisen Ristin yhteistyösopimuksissa esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Järjestönä meillä on kokemusta reagoida muuttuviin tilanteisiin ja avunpyyntöihin ripeällä tahdilla, terveydenhuollon suunnittelija Jenni Ojala SPR Kaakkois-Suomen piiristä kertoo.

– Teimme tiiviisti töitä rokotusavun käytännön järjestelyissä, vapaaehtoisten rekrytoinnissa ja kouluttamisessa. Lopullisen työn tekivät Punaisen Ristin vapaaehtoiset. Kaunis kiitos kaikille vapaaehtoisille, jotka käyttivät aikaansa rokotusavussa Kymsoten rokotuspisteillä, Ojala kiittää.

Lisätietoa:

Jenni Ojala, terveydenhuollon suunnittelija 
Suomen Punainen Risti, Kaakkois-Suomen piiri 
puh. 0400 156 828, jenni.ojala(at)punainenristi.fi

Tutustu Punaisen Ristin vapaaehtoistyöhön. Millainen auttaja sinä voisit olla?
https://www.punainenristi.fi/vapaaehtoiseksi/