Koronarokotuksissa avustettu jo 7 kk

SPR:n Tervakosken ja Janakkalan osastojen vapaaehtoiset ovat sekä Tervakoskella että Turengissa avustaneet helmikuusta alkaen viikottain kunnan rokotustiimiä. Janakkalan osaston jäsenistä on lisäksi Janakkalan kunta palkannut neljä jo eläkkeellä olevaa terveydenhoitajaa rokotustehtäviin.

 

Janakkalan osaston puheenjohtaja Liisa Puranen sai lauantaina 23.1.2021 ensimmäisen yhteydenoton SPR:ssä Hämeenlinnan seudulla asiaa kordinoivalta Jouni Krögeriltä – Janakkalan kunta aloittaa koronarokotukset yli 80-vuotiaille ja ”apuun” tarvitaan vapaaehtoisia, ea-taitoisia jälkitilan seurantaan ja porukkaa ottamaan vastaan ja ohjaamaan rokotettavia. Maanantaina 25.1. saatiin kunnalta jo rokotussuunnitelma – tiistaina ja keskiviikkona rokotetaan Tervakoskella ja torstaina ja perjantaina Turengissa.

1.2. kalustettiin rokotustilat, saatiin kasattua Turenkiin 10 vapaaehtoista, ja rokotukset alkoivat Turengin liikuntahallissa torstaina 11.2. ja Tervakoskella uudessa liikuntahallissa tiistaina 9.2.

Tästä alkoi edelleen jatkuva spr-vapaaehtoisten rokotusyhteistyö Janakkalan kunnan terveyspalveluiden kanssa.

Elokuun alussa rokotuspäiviä on jo takana Turengissa 34 ja vapaaehtoisten määrä on tuplaantunut 20:en! Yhteistyötä Turengissa on tehty mm. Janakkalan Ladun kanssa. Vapaaehtoistunteja rokotuksissa on Turengissa tehty helmi-heinäkuussa kunnioitettavat 1 242 tuntia! Avustustehtävään on sitouduttu vielä syyskuun puoliväliin asti, jolloin rokotukset siirtyvät kokonaan kunnan hoidettavaksi terveyskeskuksen tiloihin.

SPR Janakkalan osasto kutsui elokuun alussa SPR-vapaaehtoiset Tervakoskelta ja Turengista sekä kunnan rokotustiimin viettämään yhteistä kesäpäivää Mallinkaisten leirikeskukseen. Osasto tarjosi osallistujille maittavan ruokailun, saunan ja virkistäytymisen Mallinkaistenjärvessä ja lisäksi musiikkiviihteestä vastasi Jussi Rämö.

Liisa Puranen kiitti vapaaehtoisia:

- On ollut paukkupakkasia, vesisadetta ja helteinen kesä ja kaikki vapaaehtoisemme ovat hoitaneet vuoronsa tunnollisesti ja tehtävänsä taidolla. Aina on voinut luottaa siihen, mitä on aikatauluista sovittu - ja jos joskus on tullut jokin este saapua sovitusti, siitä on hyvissä ajoin ilmoitettu. Joustavasti ovat myös sujuneet mahdolliset työjärjestelyt/vuoronvaihdot.

Talvesta asti mukana olleille vapaaehtoisille Janakkalan osasto tarjosi kesän alussa kiitokseksi ja virkistykseksi mahdollisuuden jalkahoitoon.

Jouni Kröger kiitteli SPR Tervakosken ja Turengin osastoja nopeasta myönteisestä reagoinnista ja vapaaehtoisten keräämisestä sekä sitoutumisesta tähän auttamistehtävään.

Terveyskeskuksen johtava ylilääkäri Virpi Kröger kiitti vapaaehtoisia arvokkaasta työstä – kunnalla ei olisi ollut mahdollisuutta hoitaa rokotuksia ilman vapaaehtoisten suurta panosta. Myös kunnanjohtaja Reijo Siltala välitti kesälomaltaan tilaisuuteen suuret kiitokset. Terveydenhoitaja Eeva Karkila kiitteli rokotustiimiläisten puolesta, että yhteistyö ja -henki sekä sitoutuminen on ollut erinomaista koko porukan kesken. Yhdessä olemme todenneet, että kuntalaisilta saamamme palaute on ollut kiittävää ja kannustavaa ja auttanut jaksamaan.

SPR Hämeen piirin puolesta Leila Ahonen kiitti hienosta, pitkään kestäneestä auttamistyöstä, jakoi vapaaehtoisille kiitokseksi ruusut ja toivotti jaksamista vielä loppusuoralle!

Olemme näin olleet osaltamme täyttämässä sitä Punaiselle Ristille kuuluvaa velvoitetta viranomaisten auttamisessa ja yhteistyössä olemme saaneet hoidettua tätä massiivista pandemian torjuntaa – saamme olla tästä kiitollisia. Suuret kiitokset kaikille vapaaehtoisillemme!