Ihminen pitämässä kättään toisen henkilön harteille

Henkinen tuki Savo-Karjalan piirissä

Kuva: Heli Blåfield / Suomen Punainen Risti

Tukena ja apuna järkyttyneille ihmisille?

Auttamistilanteissa viranomaiset ja ammattiauttajat keskittyvät henkeä pelastaviin toimenpiteisiin. Tarvitaan vapaaehtoisia tukemaan fyysisesti loukkaantumattomia uhreja, omaisia ja silminnäkijöitä.

Henkisen tuen vapaaehtoinen kuuntelee, on läsnä ja ohjaa sopivan avun äärelle. Yhteys rauhalliseen ja luotettavaan toiseen ihmiseen antaa jo itsessään toivoa tulevaan.

Piiri ja osastot järjestävät henkisen tuen koulutusta. Kursseilla saat tietoa kriiseistä, selviytymisestä ja kuinka voit auttaa läheistäsi ja itseäsi. Järjestämme henkisen tuen koulutusta myös yrityksille ja yhteisöille sopimuksen mukaan.

Henkisen tuen valmiusryhmät Savo-Karjalan alueella

Henkisen tuen ryhmiä toimii Ylä- Savon, Sisä-Savon, Keski-Karjalan, Pielisen-Karjalan, Kuopion, Varkauden ja Joensuun alueilla.  

Ryhmän tehtävänä on toimia henkisen ensiavun antajina viranomaisten tukena. Henkisen tuen valmiusryhmät tarjoavat apua muutaman ensimmäisen vuorokauden aikana.

Ryhmää voidaan hälyttää aina kun on tarvetta henkiselle tuelle, esimerkiksi onnettomuuden uhrien ja heidän omaisten tukemiseen tai kadonneen ihmisen etsintöihin omaisten tueksi. 

Pääsyvaatimuksena ryhmään ovat tavallisen ihmisen vuorovaikutustaidot, hyvä stressinsietokyky sekä valmius joustavaan ja äkilliseen toimintaan. Ryhmäläisen tulee käydä henkisen tuen peruskurssi sekä mielellään myös ensiapu 1 -kurssi.

Mikäli olet kiinnostunut haasteellisesta ja antoisasta vapaaehtoistehtävästä, ole yhteydessä piiritoimistoon.

Savo-Karjalan Piiritoimisto