Patteri - päihdetyön toimintaryhmä

Jussi Tuokkola / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Jussi Tuokkola / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin päihdetyö edistää terveyttä ja hyvinvointia tukevia valintoja ja kyseenalaistaa päihdekeskeistä kulttuuria. Tarjoamme koulutusta, menetelmiä ja toimintakanavia ehkäisevän sekä ohjaavan ja tukevan päihdetyön tekemiseen inhimillisin arvoin. Päihdetyö suuntautuu elämänkaaren eri vaiheisiin. Ehkäisevän päihdetyön tapoja ovat mm. päihdeinfot, oppilaitosyhteistyö ja päihdeluennot. Ohjaavaa ja tukevaa päihdetyötä voi tehdä esimerkiksi jalkautumalla festariympäristöihin sekä tapahtumiin. Keskustoimisto koordinoi festarityötä. Järjestämme päihteisiin liittyviä koulutuksia kuten päihdetyön peruskursseja. 

Turun osastossa toimii Päihdetyön toimintaryhmä Patteri, jonka toimialueena on koko Varsinais-Suomi. Meillä on tiivis ja hyvähenkinen porukka hyvin erilaisia ja eri ikäisiä vapaaehtoisia. Herätämme ihmisissä ajatuksia päihteiden käytöstä ja päihteettömyydestä. Ryhmä on hyvä paikka tutustua muihin vapaaehtoisiin ja löytää mielekästä päihdetyön toimintaa itselleen. Ryhmäiltoihin voit tulla mukaan, vaikka et olisi vielä käynyt kurssia. Tervetuloa mukaan! 

Jos kiinnostuit, ota meihin yhteyttä patteri[at]sprturku.fi. Lisätietoja tekemisistämme ja koulutuksista saat osoitteesta punainenristi.fi/paihdetyo