Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu -verkosto

Punainen Risti on Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) koordinaatiojärjestö. Vapepa kokoaa yhteen 20 000 suomalaista, joita yhdistää halu auttaa. Vapepa on kaikkiaan yli 50 järjestön verkosto, joka toimii viranomaisten apuna usein tilanteissa, joissa tarvitaan paljon auttajia. Valtaosa hälytystehtävistä on kadonneen henkilön etsintöjä, mutta Vapepa voidaan hälyttää apuun myös esimerkiksi evakuointeihin, tulviin, ympäristöonnettomuuksiin ja tulipaloihin. Varsinais-Suomen alueella Vapepa-verkostoa hälytetään vuosittain noin 50 kertaa.

Varsinais-Suomen alueella toimii kahdeksan Vapaaehtoisen pelastuspalvelun  paikallistoimikuntaa. Maakunnan paikallistoimikunnat ovat Kaarinan seudun, Kemiönsaaren, Loimaan seudun, Paraisten, Raision seudun, Salon seudun,  Turun ja Vakka-Suomen paikallistoimikunnat. Paikallistoimikunnissa on noin 100 hälytysryhmää, joissa toimii lähes 1500 vapaaehtoista.

Toimikunnat järjestävät Vapaaehtoiseen pelastuspalveluun liittyviä kursseja, kuten etsinnän peruskurssi, ensihuoltokurssi, viestiliikennekurssi ja suunnistuskurssi. Koulutusten ajankohdat ja ilmoittautumisohjeet näet verkoston www.vapepa.fi -sivuilta.

Vain kuulumalla johonkin Vapepan jäsenjärjestön paikallisyhdistykseen ja osallistumalla koulutuksiin voi osallistua hälytysryhmien toimintaan, joita käytetään mm. kadonneiden henkilöiden etsintään tai muihin viranomaisten hälyttämiin auttamistapahtumiin.

Mikäli olet kiinnostunut monipuolisesta ja antoisasta vapaaehtoistehtävästä, ota yhteyttä valmiuspäällikkö Tommi Virtanen / tommi.virtanen@redcross.fi

Lisätietoja www.vapepa.fi tai täältä.