Suomen Punainen Risti avaa Hätäapu keräyksen Myanmariin

Suomen Punainen Risti k

Myanmarin Punaisen Ristin vapaaehtoiset sitovat loukkaantuneen miehen jalkaa ambulanssissa.
KUVA: IFRC ASIA PASIFIC AREA

Sadattuhannet ihmiset tarvitsevat välitöntä apua ja terveyspalveluita Myanmarissa, jossa poliittiset jännitteet aiheuttavat väkivaltaa ja levottomuutta. Voit lahjoittaa keräykseen monella tavalla.

Saatat nähdä 9.–16. kesäkuuta Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisia kaduilla ja kaupoissa keräämässä rahaa lippaisiin. He auttavat keräämään varoja Myanmarin Punaisen Ristin vapaaehtoisten toimintaan. Myanmarissa väkivaltaiset levottomuudet, koronaepidemia ja paheneva köyhyys ovat aiheuttaneet kansainvälisen hätäavun tarpeen.

Myanmarissa Punaisen Ristin vapaaehtoiset esimerkiksi auttavat ambulanssikuljetuksissa ja ensiapupisteissä ympäri maata. Lahjoituksilla tuetaan myös maksuttomia klinikoita yhteisöissä, joiden asukkailla ei ole pääsyä terveydenhoitoon.

Koronaviruksen leviäminen on aiheuttanut valtavia taloudellisia vaikeuksia Myanmarissa. Tuhannet ihmiset ovat menettäneet työnsä ja tulonsa. Samaan aikaan perustarvikkeiden hinnat nousevat. Monen on vaikea saada peruspalveluita, kuten terveydenhoitoa. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat kaupunkien köyhimmillä alueilla asuvat ihmiset.

Myanmarin Punainen Risti on maan suurin ja yksi harvoista humanitaarisista toimijoista, jolla on pääsy apua tarvitseviin yhteisöihin. Punainen Risti jakaa ruoka-apua ja käteisavustuksia. Käteisellä voi ostaa perustarvikkeita ja tukea siten paikallista taloutta.

Punaisen Ristin toimintaa ohjaavat inhimillisyyden, puolueettomuuden ja riippumattomuuden periaatteet.

Auta:

  • lahjoita netissä
  • Lähetä viesti SPR numeroon 16499 (15 €)
  • MobilePaylla numeroon 10900
  • Pivolla numeroon 888500
  • tilisiirrolla, tili OP FI52 5000 0120 4156 73 viite 5539

Punainen Risti varautuu pitkittyvään kriisiin

  • Kansainvälisen Punaisen Ristin Myanmar-hätäapuvetoomuksen tavoitteena on vastata 236 000 ihmisen humanitaarisiin tarpeisiin kymmenen kuukauden aikana.
  • Yli 2 000 Myanmarin Punaisen Ristin kouluttamaa vapaaehtoista auttaa ensiapupisteissä ympäri maata. Helmikuusta lähtien apua on saanut jo yli 4 000 ihmistä.
  • Punainen Risti varautuu kriisin pitkittymiseen lisäämällä välitöntä ja pitkäkestoista apua Myanmarissa.
  • Tulevina kuukausina Myanmarin Punainen Risti vahvistaa ensiapu- ja perusterveydenhuoltopalvelujaan sekä lievittää perheiden kasvavaa ruokapulaa ja köyhyyttä, esimerkiksi tukemalla elinkeinoja.
  • Alkavaan monsuunikauteen varaudutaan sijoittamalla avustustarvikkeita alueille, joilla syklonit ja tulvat voivat vaikeuttaa elämää entisestään. Vuosina 2000–2019 Myanmar oli yksi kolmesta maasta, johon äärimmäiset sääilmiöt eniten vaikuttivat.

Suomen Punainen Risti on tehnyt pitkäkestoista avustustyötä Myanmarissa yhteisöjen terveyden ja valmiuden parantamiseksi ulkoministeriön, Euroopan Unionin ja lahjoittajien tuella. Tällä hetkellä apu keskittyy koronan ennaltaehkäisyyn.

Anna-Sofia Joro

Kansainvälisen viestinnän tuottaja
040 480 4902
anna-sofia.joro@punainenristi.fi