Myanmar

Vi startar en nödhjälpsinsamling för att underlätta den humanitära situationen i Myanmar. Röda Korset i Myanmar är en av de viktigaste humanitära aktörerna i landet. Genom insamlingen stöder vi deras arbete i den svåra situationen.

Finlands Röda Kors startar en nödhjälpsinsamling onsdag 9.6.
Nödhjälpsinsamlingen startar onsdag 9.6. Vi hoppas att så många avdelningar som möjligt ordnar en bössinsamling under tiden 9 – 16.6.

Meddela distriktet och centralbyrån om era insamlingsåtgärder
I Finland bor det cirka 1000 myanmarier, av vilka en stor del har uttryckt sin vilja att delta i bössinsamlingen. Det är viktigt att centralbyrån har uppgifter om på vilka orter insamlingar ordnas, så att vi kan förmedla informationen om bössinsamlingsmöjligheter centraliserat till det myanmariska samfundet.

Meddela alltså om era insamlingsåtgärder förutom till ert distrikts insamlingschef även till centralbyrån till adressen keraykset@punainenristi.fi

Om er avdelning sätter igång en bössinsamling, ber vi er skapa ett evenemang i Oma om insamlingen. En anvisning för att skapa ett evenemang finns här och ett förslag till foto att fogas till annonsen finns som bilaga till denna sida.

Insamlingens kärnbudskap och anvisningar för insamlarna tillställs avdelningarna under måndagen
Eftersom situationen i Myanmar är politiskt känslig, bör Röda Korset vara speciellt noggrant med hur vi kommunicerar om insamlingen. Därför ber vi er också att använda insamlingens kärnbudskap som ges av centralbyrån och sänds på måndagen.

Insamlingsintäkterna redovisas till katastroffonden med avdelningens Myanmar-referens
För Myanmarinsamlingen har egna avdelningsvisa referenser skapats och dem hittar du i bilagan till den här sidan. Allmänna anvisningar om redovisning av insamlade medel finns här.

Säkerhetsanvisningar och skyddsutrustning
Vid bössinsamlingen följs samma säkerhetsanvisningar som under Hungerdagen. Ni kan beställa munskydd och handsprit från webbutiken Anvisningar finns här.