Kymenlaaksossa haetaan vapaaehtoisia koronarokotusten avustamistehtäviin

Sakari Piippo / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Sakari Piippo / Suomen Punainen Risti
"Apuasi tarvitaan. Tule vapaaehtoiseksi koronarokotusten avustamistehtäviin."

Tiedote 31.5.2021

Kymenlaaksossa haetaan vapaaehtoisia koronarokotusten avustamistehtäviin

Suomen Punainen Risti hakee vapaaehtoisia avustamaan koronarokotuksissa Kymenlaaksossa kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote on pyytänyt Punaisen Ristiltä apua rokotuskampanjaan.

Vapaaehtoisia tarvitaan opastus- ja tarkkailutehtäviin

Punaisen Ristin vapaaehtoisten tehtävänä on esimerkiksi opastaa ja neuvoa asiakkaita löytämään oikeaan paikkaan sekä huolehtia, että asiakkaat noudattavat turvavälejä sekä käyttävät käsidesiä ja maskia. Tehtäviin kuuluu myös rokotettujen tarkkailu rokotteen saamisen jälkeen mahdollisten reaktioiden varalta. Vapaaehtoiset rokotusavustajat ovat paikalla arkipäivisin ja työskentelevät neljän tunnin vuoroissa. Vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään ja he voivat valita itselleen sopivat avustusvuorot.

Vapaaehtoiset työskentelevät Kouvolan, Kotkan ja Karhulan keskustan rokotuspisteissä

Rokotuspisteet, joihin vapaaehtoisia tarvitaan ovat Kauppakeskus Hansa Kouvolassa, Kauppakeskus Pasaati Kotkassa sekä Karhulan keskustan liiketila Karhulantiellä.

Tarve vapaaehtoisille rokotusavustajille paikkakunnittain

  • Kouvola: Kauppakeskus Hansa 21.6.2021 alkaen
  • Kotka: Kauppakeskus Pasaati 15.6.2021 alkaen
  • Karhula: keskustan liiketila os. Karhulantie 32–34 15.6.2021 alkaen.

Kaikkiin kolmeen rokotuspisteeseen tarvitaan rokotusavustajia ainakin 15.8.2021 saakka. Aikatauluihin voi tulla muutoksia.

− Koronarokotuksissa avustaminen tarjoaa tilaisuuden olla mukana edistämässä koronan taltuttamista ja yhteistä hyvinvointia. Tässä on myös uusi tapa tulla mukaan Punaisen Ristin toimintaan. Kannustamme kaikkia kiinnostuneita osallistumaan perehdytykseen, jonka jälkeen kukin voi tehdä lopullisen päätöksen vapaaehtoiseksi lähtemisestä, kertoo SPR Kaakkois-Suomen piirin terveydenhuollon suunnittelija Jenni Ojala.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/11371

Lisätietoa:

Jenni Ojala, terveydenhuollon suunnittelija
Suomen Punainen Risti, Kaakkois-Suomen piiri
puh. 0400 156 828, jenni.ojala(at)punainenristi.fi