Ensiavun huomionosoitus Touko Ahtolalle

Johanna Raivio
Kuvaaja: Johanna Raivio
"SPR Hämeen piirin ensiaputoiminnan asiantuntija Pirjo Mattila ja Touko Ahtola"
Johanna Raivio
Kuvaaja: Johanna Raivio
"Pirjo Mattila, Touko Ahtola, Kari Ahtola ja SuH:n Mari Kiuru"
Johanna Raivio
Kuvaaja: Johanna Raivio

Heinäkuun 23. päivä vuonna 2018 11-vuotias Touko ja hänen isoisänsä Kari lähtivät yhdessä uimaan Virtain laivarannan uimapaikalle.

Yhteinen uimahetki sai dramaattisen käänteen, kun Kari hetken uituaan huomasi voimattomuutta raajoissaan ja alkoi vajota veden alle. Hän yritti osoittaa kättä heiluttamalla Toukolle, että oli hädässä ja tarvitsee apua. Näin tehdessään, hän vajosi jälleen veden alle. Neuvokas Touko tajusi hätätilanteen ja arvioi, että pelastusrengas oli hänestä liian kaukana. Hän hyppäsi veteen, ui nopeasti isoisänsä luo ja lähti käsistä vetämään tätä kohti läheisen laiturin reunaa. Kari löysi voimia nousta laiturille ja siitä myöhemmin rantaan. Touko pelasti isoisänsä hukkumiselta.

Perjantaina 28.5.2021 viimein pääsimme Kangasalla palkitsemaan rohkean hengenpelastajan Punaisen Ristin ensiavun huomionosoituksella. Samassa tilaisuudessa Touko Ahtola palkittiin myös Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry:n hengenpelastusmerkillä.

Sydämelliset onnittelut Toukolle ja koko perheelle!

” Punaisen Ristin ensiavun huomionosoitus jaetaan tunnustuksena ansioituneesta ensiavun annosta. Huomionosoitus voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on neuvokkaalla ja ripeällä ensiaputoiminnalla pelastanut toisen ihmisen hengen tai on osoittanut auttamisrohkeutta henkeä uhkaavassa tilanteessa tai on ehkäissyt vakavan vamman syntymisen.”