Vapaaehtoistoimintaa etänä Pansion vastaanottokeskuksessa

SPR Ruissalon osasto
Kuvaaja: SPR Ruissalon osasto
"Ruissalon osaston tekemä rairuohon istutuspaketti Pansion vastaanottokeskuksen lapsiperheille"
SPR Ruissalon osasto
Kuvaaja: SPR Ruissalon osasto
"Ystävänpäivän kimppu"
SPR Ruissalon osasto
Kuvaaja: SPR Ruissalon osasto
"Äitienpäivän kortit"
SPR Ruissalon osasto
Kuvaaja: SPR Ruissalon osasto

Mitä sitä tekis, kun ei oo mitään tekemistä?

Tätä on varmasti moni miettinyt omalla tahollaan, näin koronarajoitusten aikaan. Ruissalon osaston vapaaehtoiset ovat pohtineet samaa myös Pansion vastaanottokeskuksessa järjestettävän kerhotoiminnan osalta. Normaalioloissa osaston vapaaehtoiset ovat järjestäneet viikottaista kerhotoimintaa vastaanottokeskuksen aikuisille ja lapsille. Aikuisille on pidetty kerran viikossa kielikerhoa, naisille naistenkerhoa ja lapsille sekä heidän vanhemmilleen perhekerhoa.

Koronan vuoksi kerhotoiminta on nyt ollut katkolla jo pidemmän aikaa. Tämän vuoden alusta vapaaehtoisemme saivat idean järjestää etätoimintaa pienten puuhapakettien muodossa. Lisäksi arkea piristämään on tehty pieniä muistamisia. Ystävänpäiväksi teimme perheille kortit ja lapset saivat karkkipussit. Kaikille yhteinen kukkakimppu koristi myös vastaanottokeskuksen aulaa ystävänpäivän kunniaksi. Äidit saivat ruusut ja kortit myös äitienpäivänä. Pääsiäisen alla teimme lapsiperheille rairuohon istutuspaketin, mikä sisälsi kaikki tarpeet tipuineen ja kuvitettuine ohjeineen. Kevään kunniaksi toteutimme kevätbingon lähinnä lapsiperheille, mutta myös lapsenmielisille. Bingo sisälsi kevään tuloon liittyviä kuvia, kuten hiirenkorvat ja leskenlehdet, mitkä piti bongata lähiympäristöstä. Palkintona kaikki keväänmerkit bonganneille oli pussillinen karkkeja.

Ajatuksena puuhapaketeissamme on ollut tuoda jotain mukavaa, pientä tekemistä vastaanottokeskuksen asukkaille. Jotain pientä puuhaa, mitä voi toteuttaa helposti ilman erityisiä varusteita tai tarvikkeita, mitä puuhapaketti ei jo sisällä. Lisäksi yhteisen kielen puuttuminen puuhapakettien tekijöiden ja asukkaiden kanssa ei tullut olla este, vaan paketin sisältö on tullut olla selvä ilman suurempaa ohjeistusta. Yhteistyö etätoiminnassa on sujunut hienosti vastaanottokeskuksen henkilökunnan kanssa. He ovat toimittaneet puuhapaketit ja muistamiset asukkaille, kun meidän vapaaehtoiset ovat toimittaneet ne ensin vastaanottokeskukseen henkilökunnalle. Iloksemme olemme myös saaneet palautetta, että puuhapaketit ja muistamiset ovat olleet asukkaille mieleisiä.

Nyttemmin, tämän kevään aikana, puuhapaketit ja muistamiset ovat suurelta osin olleet lapsiperheille. Toivottavasti tulevaisuudessa keksimme jotain myös vaikka miehille. Mitähän se voisi olla? Jos sinulle tulee ideoita mieleen puuhapakettien sisällöistä, laita ihmeessä sähköpostia Ruissalon osastolle ruissalo@rednet.redcross.fi

Punaisen Ristin Ruissalon osaston vapaaehtoinen Tiina