Ensiaputoiminnan ja terveyden edistämisen yhteistyö 2023

Kati Laitila
Kuvaaja: Kati Laitila
"Yhteistyötä Ilosaarirockissa"

Vapaaehtoisten yhteistyöllä hyvä palvelukokonaisuus tapahtumien osallistujille

Tapahtuman osallistujan murheet voivat olla moninaisia. He ovat voineet loukata itsensä (ensiapu), tullut juotua liikaa (selviämispiste), outo olo päihteistä tai huoli kaverin päihteiden käytöstä (kiertävä päihdetyö), mietteitä seksistä tai seksuaalisuudesta (kiertävä seksuaaliterveystyö) tai vaikka isoja sydänsuruja (henkinen tuki). Punainen Risti pystyy tukemaan. Miten tämä toteutetaan?

Ensiapuryhmä:
Jos haluatte päihdetyön vapaaehtoisia (ensiapuoikeuksin tai ilman) selviämispisteelle tai kiertävään terveyden edistämistyöhön, niin avaa tapahtuma Hupsiksessa naapuritoiminnolla kohtaan Selviämispisteet/Kiertävä terveyden edistäminen. 
Ensiapuryhmien päivystykset olisi toivottavaa merkitä toistaiseksi vielä myös festarilistaan
 

Terveyden edistämisen vapaaehtoiset (päihdetyö, seksuaaliterveys) ja henkinen tuki:
Jos olet suorittanut VarPu-kurssin ja haluat selviämispisteelle, kirjaudu Hupsikseen ja hae jäseneksi Selviämispisteet tai Kiertävän Terveyden edistämisen ryhmään. Siellä voit ilmoittautua tapahtumiin, missä on tarvetta.

Jos haluat selviämispisteelle ja/tai kiertävään työhön, käy merkitsemässä nimesi ko tapahtumaan festarilistaan. Ohjeet löytyvät RedNetistä SPR festarityö -sivuilta liitteistä.

 

 

Kesällä 2023 on kaksi festarikoordinaattoriharjoittelijaa, jotka auttavat yhdistämään eri toimijoita. Heidät tavoitat osoitteesta festarit@redcross.fi