Ensiaputoiminnan ja terveyden edistämisen yhteistyö 2021

Kati Laitila
Kuvaaja: Kati Laitila
"Yhteistyötä Ilosaarirokissa"

Vapaaehtoisten yhteistyöllä hyvä palvelukokonaisuus tapahtumien osallistujille

Tapahtuman osallistujan murheet voivat olla moninaisia. He ovat voineet loukata itsensä (ensiapu), tullut juotua liikaa (selviämispiste), outo olo päihteistä tai huoli kaverin päihteiden käytöstä (kiertävä päihdetyö), mietteitä seksistä tai seksuaalisuudesta (kiertävä seksuaaliterveystyö) tai vaikka isoja sydänsuruja (henkinen tuki). Punainen Risti pystyy tukemaan. Miten tämä toteutetaan?

Ensiapuryhmä:
Jos haluatte selviämispisteelle lisää toimijoita päihdetyön vapaaehtoisista (ensiapuoikeuksin tai ilman), niin avaa tapahtuma Hupsiksessa naapuritoiminnolla kohtaan Selviämispisteet.
Jos tapahtumaan olisi hyvä tulla mukaan kiertäviä terveyden edistämisen vapaaehtoisia, käy merkitsemässä tapahtuma festarilistaan
 

Terveyden edistämisen vapaaehtoiset (päihdetyö, seksuaaliterveys) ja henkinen tuki:
Jos olet suorittanut VarPu-kurssin ja haluat selviämispisteelle, kirjaudu Hupsikseen ja hae jäseneksi Selviämispisteet ryhmään. Siellä voit ilmoittautua tapahtumiin, missä on selviämispiste.
Jos haluat kiertävään työhön, käy merkitsemässä nimesi ko tapahtumaan festarilistaan ja ole yhteydessä tapahtumassa mahdollisesti päivystävään ensiapuryhmään. Ohjeet löytyvät RedNetistä SPR festarityö -sivuilta liitteistä.

 

 

Kesällä 2021 ei ole festarikoordinaattoriharjoittelijaa, joten omatoimiset yhteydenotot ovat suotavia.
Sähköpostia festarit@redcross.fi luetaan ja festarilistaa seurataan vain muutamia kertoja kesässä.