Haku Suomen Punaisen Ristin johtamisvalmennuspilottiin on avoinna

  • Oletko yhteistyön edistäjä, yhdessä tekijä, innostaja, rohkea kokeilija, muut mukaansa tempaava tai muutoksen tekijä? 
  • Mietitkö, miten Punainen Risti uusiutuu ja pysyy merkityksellisenä toimijana muuttuvassa maailmassa? 
  • Haluatko panostaa Suomen Punaisen Ristin johtamisen kehittämiseen?  
  • Oletko potentiaalinen avaintekijä Suomen Punaisen Ristin tulevaisuudessa? 
  • Uskallatko katsoa peiliin ja kehittää johtamistaitojasi? 
  • Haluatko kehittää johtamisvalmennusta osallistumalla pilottiin? 

Jos vastauksesi on KYLLÄ! ja voit sitoutua koko valmennukseen, Suomen Punaisen Ristin johtamisvalmennuspilotti voi olla sinun kehittymistarinasi seuraava askel. 

Johtamisvalmennukseen voivat hakea Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset, työntekijät ja delegaattireservin jäsenet, joiden tehtäviin liittyy ihmisten johtamista sen eri muodoissa. Osallistumisen edellytyksenä ei ole johtajan nimike. Pilottivalmennukseen voidaan valita vapaaehtoisia, jotka toimivat osaston, piirin tai järjestön hallituksessa. Valmennuksen tavoitteena on myös tulevaisuuden johtamisosaamisen varmistaminen. 

Osallistujilta edellytetään Punaisen Ristin periaatteiden ja toiminnan tuntemista, kiinnostusta ja motivaatiota kehittää omaa johtamistaan, kokemusta Punaisen Ristin toiminnasta ja ajallista panostusta valmennuksen aikana. 

Mitä on odotettavissa

Johtamisvalmennuksessa saat tutkiskella käsityksiäsi ihmisten johtamisesta, oivaltaa ja kokeilla uusia tapoja toimia, inspiroitua yhteistyöstä, kirkastaa rooliasi auttamisen ketjussa, vahvistaa kykyäsi luotsata Punaista Ristiä merkittävänä toimijana, rakentaa järjestön sisäistä verkostoasi sekä olla mukana hauskoissa ja energisoivissa kohtaamisissa. Valmennuksessa tulee olemaan mukana vapaaehtoisia ja työntekijöitä eri toimintamuodoista, pääset siten kehittämään johtamistamme monesta eri näkökulmasta ja yhtenä kokonaisuutena, Suomen Punaisena Ristinä. Pilottivalmennuksen tarkoituksena on testata uutta valmennuskokonaisuutta, joten pääset myös vaikuttamaan johtamisvalmennuksen kehittämiseen. 

Valmennuksen menetelmät ovat vuorovaikutuksellisia. Aiheita käsitellään sekä asiantuntijapuheenvuorojen kautta että osallistujien osaamista hyödyntäen. Lähi- ja etäjaksoilla käytetään runsaasti case-harjoituksia ja tutkitaan konkreettisia johtamistilanteita eri näkökulmista. Lähi- ja etäpäivien välissä osallistujat työskentelevät harjoitusten parissa itsenäisesti ja/tai ryhmissä. 

Valmennuksen pääsisältö

  • Millaista järjestöä johdamme - järjestön arvoperusta johtamisemme peruskivenä ja läsnä arjessa 
  • Strategiasta toimintaan läpi koko auttamisen ketjun 
  • Mitä voimme oppia moderneista johtamisopeista ja miten ne istuvat omaan ja koko järjestön johtamiseen 
  • Johtamisen tilanteet vaihtuvat joskus nopeastikin – miten johdamme joustavasti operaatioita, vapaaehtois- ja järjestötoimintaa sekä henkilöstöorganisaatiota 
  • Laajojen avustusoperaatioiden johtaminen 
  • Missä minä ja tiimini olemme auttamisen ketjussa – miten varmistamme, että ketjun jokainen rengas toimii 
  • Mistä motivaatio syntyy, miten saan ihmisiä mukaan, miten vahvistan yhteistyötä - työkaluja ihmisten johtamiseen 
  • Maailma muuttuu nopeasti – miten johdamme Suomen Punaista Ristiä niin, että se on merkittävä ja merkityksellinen nyt ja tulevaisuudessa 
  • Minä johtajana ja vuorovaikuttajana, oma johtamisen kehittämissuunnitelmani 

Pilottivalmennus on suomenkielistä. Jotkut asiantuntijapuheenvuorot tai materiaalit voivat olla englanninkielisiä. 

Valmennuksen päivämäärät

  • pe-la 1.–2.10.2021 Nynäsissä (jos koronatilanne sallii) 
  • pe-la 5.–6.11.2021 etänä 
  • pe-la 3.–4.12.2021 Nynäsissä (jos koronatilanne sallii) 
  • ke 19.1.2022 etänä 

Osallistumisen kustannukset

Osallistujat (tai heidän vapaaehtois-/työyksikkönsä) kattavat matka- ja päivärahakustannuksensa. Lähijaksojen majoitus ja ruokailu Nynäsissä jaetaan osallistujien (tai heidän vapaaehtois-/työyksikkönsä) kesken. Arvioitu kustannus on noin 280 euroa. 

Hakeminen

Hae lomakkeella tästä linkistä https://www.lyyti.fi/questions/78a022dbd7 viimeistään 31.5.2021. Tarvitset hakemukseesi kaksi SPR:n vapaaehtoista tai työntekijää suosittelijoiksesi.  

Kannustamme hakijoiksi eri ikäisiä, eri sukupuolta olevia ja eri taustaisia ihmisiä. Johtamisvalmennuspilottiin pyritään valitsemaan ryhmä, jossa on osallistujia eri puolilta Suomea, eri toimintamuodoista ja erilaisella kokemuspohjalla. Näin ollen pilottivalmennukseen ei valita vain parhaita hakijoita, vaan mahdollisimman monipuolinen ryhmä.  

Pilottivalmennukseen valitaan 25 osallistujaa hakumenettelyn kautta. Valinnat tekee raati, johon kuuluu Kristiina Kumpula, Hannu Harri ja Elina Parviainen. Hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään ennen juhannusta. 

Lisätietoja

Elina Parviainen, henkilöstöyksikkö elina.parviainen@redcross.fi, p. 0400 689 113
Tiina Meurman, pääsihteerin ryhmä, tiina.meurman@redcross.fi, p. 040 708 0311