Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat Messukeskuksessa - vapaaehtoisia tarvitaan koko rokotuskampanjan ajan

"Sirpa Lundgren kertoo, että itsekin saa hyvän mielen, kun on auttamassa muita."
"Jussi Laaksonen haluaa olla omalta osaltaan ratkaisemassa koronatilannetta."

Punainen Risti tukee Turun kaupunkia koronarokotustapahtumassa Turun Messukeskuksessa. Vapaaehtoiset ovat paikalla ohjaamassa rokotuksiin saapuvia. 

-Punaisen Ristin rooli on tukea viranomaisia ja kuntia erityisesti erilaisissa häiriö- ja poikkeustilanteissa. Rokotustapahtumissa huomioidaan erityisesti terveysturvallisuus ja tämän toteutumisessa vapaaehtoisten rooli on merkittävä, kertoo ohjelmapäällikkö Minna Rautanen SPR Varsinais-Suomen piiristä. 

Viikoittain Messukeskuksessa auttamassa käyvä Sirpa Lundgren kertoo:  

-Täällä on kaikki mennyt oikein sujuvasti. On tärkeää kohdata rokotuksiin saapuva ja toivottaa hänet tervetulleeksi. Kyllä asiakas sen hymyn ja ystävällisen katseen näiden maskien ja visiirienkin takaa huomaa.

-Vapaaehtoisten tehtäviin kuuluu ohjata asiakkaita ottamaan käsidesiä ja varmistamme, että heillä on maski käytössä. Pidämme myös huolta turvavälien toteutumisesta ja opastamme asiakkaita löytämään oikean rokotuspisteen luokse, jatkaa Lundgren.

Mukana ratkaisemassa auttamisen halusta

Punainen Risti perehdyttää vapaaehtoiset tehtävään ja kaupunki huolehtii suojavarusteista. Osallistuminen vapaaehtoistoimintaan on upea mahdollisuus olla edistämässä koronan taltuttamista ja meidän kaikkien hyvinvointia. Punaisen Ristin vapaaehtoinen Jussi Laaksonen tuo esille, että elämme nyt hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. 

-Haluan olla osaltani mukana ratkaisemassa koronatilannetta. Rokotukset ovat se ratkaisu ja vapaaehtoisena voin olla edistämässä niiden sujuvaa toteutumista ohjaamalla rokotuksiin saapuvia, jotta terveydenhuoltoalan ammattilaiset voivat keskittyä rokottamiseen, kuvaa Laaksonen vapaaehtoistehtävän merkittävyyttä.   

Sekä Laaksonen että Lundgren kannustavat muitakin tulemaan vapaaehtoisiksi.

-Auttamisen halu on minulla sydämessä. Tästä tulee itsellekin niin hyvä mieli, kun voi olla auttamassa muita. Kannustan tulemaan vapaaehtoiseksi, summaa Sirpa Lundgren.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat olleet korona-aikana kaupungin tukena myös koronatestaustapahtumien järjestämisessä, monikielisten koronatiedotteiden jakamisessa ja muussa viestinnässä, sekä muissa tukitehtävissä. Vapaaehtoiset ovat myös soittaneet ikäihmisille ja kysyneet heidän jaksamisestaan.

-Yhteistyö Punaisen Ristin kanssa on ollut erittäin hyvää ja joustavaa. Vapaaehtoisten tekemä työ on ollut meille ensiarvoisen tärkeää koko koronaepidemian ajan, asiantuntijalääkäri Jane Marttila Turun kaupungin hyvinvointitoimialalta kiittelee.

 Tervetuloa vapaaehtoiseksi!

Ilmoittaudu mukaan täältä: https://www.lyyti.fi/reg/SPRTurku-COVID19

Lisätiedot: minna.rautanen@redcross.fi