Valtakunnallisen Leikkipäivän teemana Leikkien lähelle luontoa

MLL / Leikkipäivä-verkosto
Kuvaaja: MLL / Leikkipäivä-verkosto

Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään tänä vuonna lauantaina 24. huhtikuuta. Teemana on Leikkien lähelle luontoa, sillä luonto ympäristönä innostaa ja inspiroi leikkiin. Luonnossa leikkiminen lisää niin lasten kuin aikuistenkin hyvinvointia, joten se on ajankohtaisen osuva aihe Leikkipäivälle ja sitä edeltävälle leikin teemaviikolle.

Myös Punaisen Ristin osastoja kannustetaan järjestämään Leikkipäivän tapahtumia, mikäli koronatilanne sen sallii. Poikkeustilan vuoksi yleisötapahtumissa voi olla isoja alueellisia eroja. Onneksi Leikkipäivää voi viettää rajoitusten mukaisesti pienelläkin porukalla kotipihalla tai lähiluonnossa.

Oman Leikkipäivän tapahtuman voi käydä ilmoittamassa osoitteeseen www.leikkipaiva.fi. Sivuille on koottu myös leikkejä Leikkipankkiin ja ohjeita tapahtumajärjestämiseen.

Leikkipäivän taustalla on Leikkipäivä-verkosto, johon kuuluu yhteensä 41 erilaista organisaatiota, järjestöä ja toimijaa. Verkoston tehtävä on nostaa esille leikin merkitystä yhteiskunnassa. Suomen Punainen Risti on yksi verkoston toimijoista. Mannerheimin Lastensuojeluliitto koordinoi verkostoa.