Koronarokotuksissa avustaminen Espoossa

13.2.2021 19:48 - 4.5.2021 16:00
Leena Koskela, Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Leena Koskela, Suomen Punainen Risti
Tapahtuman tyyppi: 
  • Yleisötapahtumat
Järjestäjä: 

Pääsetkö sinä vapaaehtoisena auttamaan?

Espoon sosiaali- ja terveystoimiala järjestää koronarokotusten antamisen alueellaan. Punainen Risti koordinoi vapaaehtoisten antamaa tukea rokotuksiin liittyen. 
 
Itse rokottamisen hoitavat Espoon kaupungin terveydenhuollon ammattilaiset. Vapaaehtoiset ohjaavat rokotuksiin tulevia henkilöitä ja antavat tarvittaessa henkistä tukea.

Tällä hetkellä toimimme Isossa Omenassa ja maaliskuun alussa näillä näkymin avataan rokotuspiste Metro Areenalla. Isossa Omenassa jokaisessa vuorossa on kaksi henkilöä, joista vähintään toinen on saanut henkisen tuen koulutuksen ja vuoroja on kaksi päivässä. Tässä hetkellä vuorot ovat n. 8.00-12.15 ja 11.45-16.15.

Etsimme vapaaehtoisia, joilla on hyvät sosiaaliset taidot sekä hyvä fyysinen ja psyykkinen toimintakyky. Vapaaehtoisten tulee pystyä toimimaan ohjeiden mukaisesti itsenäisesti tai ryhmässä. Osa ohjaamisesta saattaa tapahtua ulkona. Tehtävät edellyttävät sellaista fyysistä kuntoa, että vapaaehtoiset jaksavat ongelmitta seistä noin neljä tuntia. Tehtävät vaativat kärsivällisyyttä, kykyä ja motivaatiota omaksua uusia tietoja ja taitoja. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtäväänsä Espoon kaupungin toimesta ja he saavat tehtävän edellyttämät suojavarusteet.

Viranomaisten ohjeiden mukaisesti et voi osallistua tähän auttamismuotoon, mikäli

- olet flunssainen tai muuten sairas 
- olet täyttänyt 70 vuotta 
- kuulut riskiryhmään 
- sinut on määrätty kotiin karanteeniin tai eristyksiin. 
 
Tämä auttamismuoto ei sovi sinulle, jos 
- sinulla on akuutti kriisi 
- yleiskuntosi ei ole hyvä 
- et voi sitoutua Punaisen Ristin arvoihin, periaatteisiin ja vaitioloon. 
 
Mukaan voit ilmoittautua tästä linkistä:  
https://www.lyyti.fi/questions/a6f1367397

Tähän kyselyyn vastaamalla kerrot, että toiminta kiinnostaa sinua ja haluat siitä lisätietoa. Et vielä sitoudu mihinkään. Ilmoittautuneet haastatellaan, koulutetaan sekä SPR:n että kaupungin toimesta ja heille annetaan mahdollisuus myös SPR:n henkisen tuen kurssin suorittamiseen.  Mikäli vastaat kyselyyn, sinuun otetaan yhteytä, odota kärsivällisesti
 
Kiitos, kun olet mukana auttamassa! 
 
Ystävällisin terveisin, 

SPR Espoon osastojen koronakoordinaatioryhmä

HUOM! Espoon koronarokotuksissa vapaaehtoistoimintaa koordinoivat Punaisen Ristin Espoon osastot.